Pàgines

4 d’abr. 2016

SILVRETTA - DIA 1: ISCHGL - JAMTALHÜTTE

Cim del Breite Krone (3.079 m)
Després d'agafar vol a Munic i cotxe de lloguer fins a Kappl ens informem bé de les combinacions de transport públic que hem de fer per poder deixar el cotxe a l'aparcament de la casa on hem dormit. Hi ha una vàries línies d'autobús gratuïtes pels esquiadors que uneixen els pobles de la vall i els pobles que, com Kappl, es troben a mitja alçada. Així doncs, el primer dia de travessa sortim de Kappl amb un minibus fins a la carretera principal, on canviem a un bus més gran que ens portarà fins al remuntador que hem d'agafar a les pistes de Ischgl. Tota una lliçó d'infraestructura...!
La meitat de la primera jornada la dedicarem a recórrer part de les pistes d'esquí de Ischgl. En total agafarem 2 telecadires i 2 funiculars que ens deixaran al cim del Piz Val Gronda (2.812 m) i començarem a notar el pes de la motxilla esquiant per aquestes pistes magnífiques, tan per la quantitat de km, com per la qualitat de la neu com per l'escenari de muntanya que es dibuixa a cada revolt. Sense cap mena de dubte un immillorable destí turístic d'hivern.
arribant al coll, a la dreta
el cim del Breite Krone
Comencem la travessa a la Silvretta des d'aquest modest cim descendint en direcció SO cap al refugi Heidelberg, on no arribarem (en aquest punt entrem a Suïssa). Podem veure la collada de Kronenjoch al capdamunt de la vall i si no perdem alçada no ens caldrà pujar tant després. Així doncs realitzem un flanqueig fins a trobar les traces de pujada per la ruta habitual. Arribem al Kronenjoch en un parell d'hores i l'escenari que se'ns obre és realment impressionant. Deixem les motxilles i els esquís i realitzem la primera ascenció de la travessa al Breite Krone (3.079 m). Aquesta talaia, també modesta, ens ofereix una panoràmica de 360º espectacular: hi ha muntanyes nevades més enllà d'on arriba la vista. 
Estem sols, l'Edu i jo, a sobre aquest petit cim amb un temps que ni ens el podíem imaginar. Realment hi ha tantes muntanyes per poder pujar que necessitaríem més d'una vida...
Després de gaudir d'un espectacle de primera recuperem les motxilles i anem al coll que tenim al davant (tornem a entrar a Àustria), des d'on realitzarem el descens al refugi de Jamtal per una neu força mediocre. Ens espera una merescuda cervesa.

principi de la travessa
baixant cap al refugi
















Powered by Wikiloc


salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada