Pàgines

21 d’abr. 2016

EN BICI PER L'URGELL

lo Pilar d'Almenara
Dissabte. Bon temps. Carreguem les bicis i anem cap a Claravalls, entre Tàrrega i Agramunt. Tenim ganes de conèixer una mica més una comarca, sovint oblidada per la pols dels seus camins. Després de fer un petit esmorzar al bar de Claravalls, sortim en direcció a Sta Maria de Montmagastrell pel GR-3.  Abans d'arribar al poble trobem l'ermita del Sagrat Cor. Ens esperàvem un poble més bufó i continuem cap a la Guàrdia encara pel GR-3 i un bon tram de pista en bon estat. La temperatura és agradable, i de tant en tant corre una mica l'aire.
Rocabertí de St Salvador
Arribem a la Guàrdia i quedem sorpresos pel cartell que figura a la façana de l'escola (de l'época franquista, sens dubte!). Agafem la carretera en direcció a Agramunt i pugem a lo Pilar d'Almenara (459 m), únic vestigi de l'antic castell del s. XII que coronava la serra d'Almenara. Visitem la torre que es troba en un estat impecable i gaudim de l'esplèndida vista de l'Urgell i comarques veïnes. Continuem cap a Agramunt per la pista que ressegueix el GR-3. Fem parada obligatòria de vermutet.
ermita del Sagrat Cor
Continuem ara en direcció N cap a la Donzell d'Urgell. A mesura que anem pujant el paisatge va canviant de colors i de llum. Els verds s'imposen als marrons i la llum es torna menys tèrbola. La Donzell d'Urgell es transforma en una petita i agradable sorpresa. Llàstima que no hi cap bar on fer una mica de vida social. 
vistes cap al N de l'Urgell
Anem a buscar la pista que ens menarà a Rocabertí de St Salvador, un raconet de món que ens enamora. Estem al punt més elevat de la ruta i la vista bé val una parada. Els camps daurats de colza i els sembrats fan un pàtina de colors excepcional. Agafem direcció S passant per la masia de Segur i les Puelles. Des d'aquí volíem visitar l'ermita de Sta Magdalena dels Arquells, però ens veiem frenats per una propietat privada. Així que girem cua i agafem la pista de Castellblanc i Renant, un llogarret que també ens transmet molt bones vibracions. Genial! Aquí el paisatge ja torna a ser més dòcil i elegantment suau, a diferència de la zona de Segur i les Puelles.
carrers medievals a la
Donzell d'Urgell
església romànica de
Agramunt
Anem baixant fins a Puigverd d'Agramunt i Castellnou d'Ossó, on fem una parada. La calor en aquest punt resulta ofegant, i no parem de posar-nos crema solar. Fem una parada a l'ermita de St Pere i a les restes del castell i anem tirant en direcció a Montfalcó d'Ossó, un altre raconet que ens sorprèn. Aquí, el castell deuria haver estat una bona peça arquitectònica a jutjar per la gran paret que en resta dreta. El cel es va enterbolint mica en mica, i decidim retallar la ruta inicial prevista. Així doncs anem fent via cap a Claravalls per camins rurals i un paisatge cada cop més verd i agradable. Els núvols, però, ja se'ns han tirat a sobre i abans d'arribar a Conill comencem a rebre les primeres gotes de pluja. Les quatre cases i l'ermita apilades a Conill també ens sorprenen de bon grat. Trobem cartells de propietat privada, i com no està tot fet un nyap...!
Aquí trobem ja indicadors cap a Claravalls, on arribem en 10 minuts sota quatre gotes mal comptades. Evidentment acabem la ruta amb una bona cervesa i unes patates, que la gent del bar ens preparen de forma molt original. Nanos, merci per la companyia, menys mal que encara queda gent que vol gaudir damunt la bici...!!!

cartell a l'escola de la Guàrdia
camps de colza a la Donzell d'Urgell
Montclar d'Urgell










Montfalcó d'Ossó









Powered by Wikiloc

salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada