Pàgines

11 d’abr. 2016

CASTELL DE RUS - 2.777 m

cim del Castell de Rus 2.777 m
Dissabte 9 d'abril em trobo novament amb gent del CEB a la vall de Boí. Enfilem carretera amunt en direcció a les pistes i deixem els vehicles al costat del pont que dóna l'entrada a la vall de St Martí. El dia és força gris i comencem a foquejar per la pista que remonta la barrancada per la dreta sortejant pedres i herba. La neu a aquesta alçada ja no ha quedat després de la météo dels últims dies.
Arribem al pont de fusta que creua la barrancada després de fer un tram de senderó mig borrat per la neu. Deixem el barranc de Moró que continua per la nostra dreta. Anem pujant per pales nevades més còmodes tot i que el cel continua ben tapat i no es pot veure gairebé res de la capçalera de la vall de Rus. La primera intenció era realitzar l'ascenció al tossal de la Mina (2.722 m) però degut a la climatologia decidim girar cap a l'esquerra abans d'arribar al port de Rus.
Comencem a remuntar per les pales del vessant O del Castell de Rus fins arribar al cim amb un vent gèlid que fa feixuga la transició de treure pells. Tot i així el cel es va esclarint mica en mica i podem gaudir d'una magnífica vista cap als pics del Pessó  (2.892 m), el tossal del Paiasso (2.772 m), tossal de la Mina, els pics de Subenuix (2.950 m) i Peguera (2.983 m), així com el Montsent de Pallars (2.883 m) a la presidència de la vall Fosca.
La baixada amb una neu inicialment gelada esdevé tot un plaer uns metres més avall del cim, acompanyada d'una millora del temps que ens fa gaudir de valent. Malauradament, però, una companya pateix una fractura de turmell i haurà de ser atesa per l'helicòpter dels bombers que van realitzar una feina fantàstica. Esperem que es recuperi aviat i torni a les muntanyes amb nosaltres.
Una bona ascenció amb neu justa al principi del barranc, però amb un ambient molt maco i de bona muntanya des de la coma de Rus. Excel.lent companyia!










Powered by Wikiloc

salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada