Pàgines

20 de febr. 2016

VOLTA A MALLORCA 7: PORRERES - PALMA

Tramuntana des de Randa
Passa la nit de Reis i tenim molta sort, ens han fet un regal: uns dies magnífics, en una illa deliciosa plena de detalls inacabables, una companyia impagable entre família i amics, i sobretot un paisatge, una cultura i una cuina que no ens deixen indiferents. Amb tot això a la butxaca del maillot  i amb la companyia de la Cati, que ens acompanyarà un trocet, sortim de Porreres després d'haver visitat la gran església, la catedral del camp!! Immensa... 
arribant a Montuïri
Sortim per la carretera MA-5030 fins a la rotonda on agafem el camí de Banyeres direcció a Montuïri. El paisatge continua molt rural, com ens agrada a nosaltres. A tocar mateix tenim el puig de Randa, cap on ens dirigirem després, i que directament evoca el nom de Ramón Llull. Vorejem Montuïri, que enlairat dalt un turó domina bé els prats i els conreus de la vora, i continuem en direcció a Pina per les MA-3201 i MA-3200 pràcticament sense trànsit. A Pina la Cati ens ensenya la font i els antics rentadors coberts amb uns porxats d'enveja. Realment aquesta terra és molt rica i es nota, som 6 de gener i la natura està preciosa, verda amb els ametllers florits gairebé... Clar que potser aquest any està anant tot molt ràpid i segurament els arbres patiran quan arribi el primer fred.
rentadors de Pina
santuari de Randa amb R.Llull
 petrificat
A Pina també ens acomiadem de la Cati, la nostra amfitriona del centre de Mallorca. Gràcies Cati per la teva simpatia i entusiasme!! Nosaltres anem al bar a fer un cafè i a posar-nos a recer del vent que ha començat a bufar amb força. El dia, però, és assolellat i s'agraeix. Deixem la primera intenció que era pujar fins a Lloret de Vista Alegre i decidim anar fent via cap a Randa passant per Algaida, que voregem gaudint de les vistes d'aquest cantó de la plana. Arribem a Randa per una forta pujada que farem a peu. Parem al costat de l'església a fer un mos i a preparar-nos per l'última ascenció d'aquesta volta a Mallorca: el puig de Randa, 4 km per anar dels 260 m als 556 m que es troba el santuari. 
Algaida
molins a St Jordi
De tant en tant trobem algun ciclista que ens adelanta esbufegant. No es pot perdre temps gaudint de les vistes, s'ha de suar de valent. Nosaltres amb la nostra versió de les 2 rodes anem fent xino-xano, ens aturem un parell de vegades per gaudir de les excel.lents vistes que hi ha cap a totes bandes, és el primer cop que admirem l'illa de Cabrera, benvinguda al viatge...!!!
Arribem al santuari de Randa, el segon lloc de peregrinatge de l'illa després de Lluc. Aquí la pau hi és ben trobada, tot i les antenes estratègiques que hi van col.locar els militars en el seu dia. Cason tot...!!! Aquest atemptat contra la natura es veu contrastat amb l'alegria que ens dóna el fet d'haver arribat fins aquí, sobretot per la Marta, a partir d'ara una cicloturista més. Som dalt de tot, no es pot pujar més amunt. Aprofitem per menjar i fer un beure mentre observem el què ens queda fins a Palma, a la llunyania. 
millors companys impossible!
Baixem fins a Llucmajor pel camí de St Honorat i el camí de les Voltes, divertit i ràpid. Anem a buscar el camí de son Conill i Mandivil. Això és terra de molins i es nota, tots es veuen més ben conservats o restaurats. També es nota pel vent... Anem fent pel camí asfaltat però amb el vent en contra, incòmode. Arribem, de sobte, a camí de terra. Comença aquí el camí que ens portarà fins a St Jordi. Parem uns minuts, les pedres i la boirina que s'ha acomodat fan que comenci a fer fresca. Passem pel costat d'uns burros molt eixerits, inclús es deixen tocar i tot...
el dia s'acaba, la volta també...
Arribem a St Jordi, aquí les coses ja són diferents. Hem arribat de nou a la civilització. Creuem la població i anem vorejant la zona de l'aeroport fins arribar a la Platja de Palma i Son Pastilla. A partir d'aquí ens espera un carril bici espectacular per tota la bahía de Palma, gairebé 10 km de carril en perfectes condicions i amb un traçat pensat per a ciclistes. Iuuujjuuuuu!!!! Passem per 3 o 4 platges magnífiques. Trobem una passarel.la de fusta que voreja l'antiga cantera des Carnatge. Quina passada...! Continuem cap es Portitxol mentre el sol busca el seu racó preferit a l'horitzó i ens va deixant els colors pastels dels què estic completament enamorat. No podíem demanar un final de ruta millor, arribant a Palma per carril bici amb la posta de sol de teló de fons i amb molta gent passejant amb la bicicleta, sense pressa, gaudint, aturant-se, fent fotos, somrient a un altra dia que se'n va, content, satisfet... Gràcies!

Nostra Senyora de la Consolació
de Porreres, la catedral del camp
amb la guia Cati, merci...!! :)











es Carnatge, al fons Palma
St Honorat penjat i Sta Gracia als
peus del puig de Randa










Powered by Wikiloc

salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada