Pàgines

15 de febr. 2016

VOLTA A MALLORCA 2: VALL D'ORIENT

Orient, d'on venen els reis potser ....?
direcció a Palmanyola
Segon dia a Mallorca i continua fent un sol espatarrant. Aquest cop deixem les alforges i anem a fer una volta per la zona d'Orient, que ja ens va enamorar en una ocasió anterior. Sortim d'Esporles en direcció s'Esgleieta i Palmanyola per la MA-1140. D'aquí evitem part del trànsit fins a Bunyola per la MA-2030. Aquí la cosa ja comença a enfilar-se, lentament però constant. Parem a treure roba a Bunyola i comencem a rodar per la PM-210 en diecció a Orient. El traçat de l'asfalt fins al coll d'Honor és una autèntica maravella, tot i que no ho acabem de gaudir per uns problemes mecànics que ens empipen una mica.
Del coll baixem cap a la vall d'Orient. Parades obligatòries per gaudir de l'espectacle visual. El dia, el paisatge, la llum fa la resta. Magnífic! Arribem en pujada al poble d'Orient, on hi trobem poc més que algun restaurant i 2 carrers, el d'amunt i el d'avall. Fem una visita promesa a l'amic Joan que ens deixa provar el seu licor de camagrocs i que ens donarà forces per continuar. Pugem un xic més per la carretera i arribem a un paisatge diferent: som a la zona d'Alaró, oliveres i paisatge rural molt compromès amb l'entorn. 
Envoltem el puig d'Alaró (821 m). A la part més alta hi ha un castell penjat d'un penya-segat, bufff quina imatge... A l'altre costat de la carretera el puig de s'Alcadena (817 m). La carretera molt tranquila baixa fins a Alaró, nosaltres, però, agafarem una pista asfaltada en direcció a son Fortesa i Bànyuls. Aquí ja per camí de terra anirem a trobar una antiga carretera de pedra que ens portarà a can Cabrit. Aquest tram, totalment improvitzat, es converteix en una gran descoberta. La tarda ha començat i el temps ens ha regalat el sol i la màniga curta.
camí empedrat a can Cabrit
Arribem al camí asfaltat del Raiguer fins a Consell. Encara ens queden unes hores de bona llum i volem aprofitar, així que agafem el camí de Muntanya en direcció a ses Alqueries, un indret completament planer però amb molt encant. Aquesta era zona d'oficis, amb molins i cases baixes camuflades entre palmeres i oliverars. Continuem el camí asfaltat fins a Sta Eugènia. Parem a fer un mos i algo calentet, comença a fer fresca i una boira baixa tapa el sol. Posem roba de nou i enfilem cap a Sta Maria del Camí per la MA-3020. 
Ens queden els últims quilòmetres, la carretera de Sta Mª del Camí a Bunyola ens sorprèn molt gratament i ens fa sentir més càlids entre la tarda boirosa. Gaudim, gaudim i gaudim del paisatge, que es converteix en una droga dolça per als ulls. Desfem la carretera de Palmanyola cap a s'Esgleieta i Esporles, que de tanta humitat li ha sortit verdet als vorals... Un segon dia espectacular i amb un temps envejable. Realment estem a 30 de desembre...!!!??? Esperant continuar conéixer més indrets d'una Mallorca sempre sorprenent, i sense platja...ja ja ja


pujant a Orient










pista a Bànyuls, al fons les 2 talaies
d'Alaró i Alcadena
ses Alqueries











Powered by Wikiloc


Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada