Pàgines

17 de febr. 2016

VOLTA A MALLORCA 4: LLUC - BONANY

paisatge de la serra de Tramuntana
Després de fer un bon àpat per sopar i una bona dormida ens llevem descansats. El santuari de Lluc té una infraestructura espectacular, quedem parats... El dia es lleva gris i fred altre cop però no amenaça pluja. Hem quedat a Pollença per esmorzar amb la Carme i el Macià. Hi ha un bar que, segons la Marta, no em puc perdre. Així que agafem la carretera MA-10 i tot i que ens pensàvem que aniria de baixada els primers quilòmetres són un fals-pla que enganya. Fent gira-gonces per la falda del puig Tomir (1.104 m) arribem al coll de Femenia. Quan girem el cap trobem un paisatge de roca, olivera i alzina fascinant presidit pel puig Major (1.436 m) i el puig de Massanella (1.365 m), els dos punts més elevats de la illa.
entre Pollença i Alcúdia
església de Muro
A partir d'aquí ja és tot baixada fins a Pollença. Deixem a mà esquerra alguna excursió bonica com la dels molins de Llinàs o el clot de l'Infern, però ca'n Moixet ens espera per esmorzar a la plaça de l'església. Abans però farem una visita al pont romà. Després d'esmorzar anem a comprar menjar per la jornada i agafem les bicis de nou per dirigir-nos cap a Alcúdia per la pista asfaltada MA-2201. Trobem una mica de trànsit però és molt tranquila. Enmig de paisatge rural i un temps que s'ha estabilitzat amb una mica d'aire, arribem a Alcúdia. Passegem pels seus carrers ben arreglats, les voltes i l'entrada romana, l'església, el mercat, hi ha gent al carrer. Ha sortit el sol definitivament i s'agraeix. Anem a buscar el teatre romà que es troba a les afores, però ben aviat ens adonem que només es pot entrar pagant per l'altre costat. Pel què veiem no està massa ben conservat i decidim continuar el viatge. Ens despedim d'en Macià i na Carme i continuem cap al Port d'Alcúdia, on trobem un carril-bici espectacular de color blau amb unes vistes esplèndides sobre la bahía del mateix nom. De teló de fons intuïm el massís d'Artà, amb el puig de Ferrutx (520 m) i la Talaia de Morey (434 m). També podem divisar els poblets de Betlem i la Colònia de St Pere. Molt guapo...!
bahía d'Alcúdia
Seguim el carril-bici fins a la platja dels Francesos, on decantarem  a la dreta en direcció a sa Pobla recorrent la perifèria del Parc Natural de s'Albufera. Aquí trobem vent de debò. Arriba el migdia i el cel es comença a entervolir. Arribem a sa Pobla per fi. Aquest últim tram no ha estat massa afortunat, el vent i el paisatge no ens han estimulat els sentits com ho havia fet fins ara. Anem a buscar un restaurant recomanat per en Macià on demanem algun plat típic que ens deixa ben tips.
pont romà de Pollença
Se'ns ha fet una mica tard. Agafem la carretera directe a Muro, que ens agrada bastant més que sa Pobla, amb una església amb campanar separat, com el de la Masó, i on estan de festa. El paisatge aquí comença a canviar i ho agraïm, tot i que el vent no ha afluixat i fa la marxa feixuga. Sortim per la MA-343 però ben aviat, en un revolt a l'esquerra trobem la pista asfaltada en direcció a Sta Margalida. Més endevant enllaçarem amb la MA-3340 que ens portarà directes a Petra. Deixem per una altra ocasió els poblets de Maria de la Salut i Ariany que fan molt bona pinta. Gairebé són les 17h i el cel està enfosquint. Truquem a l'ermita de Bonany, on tenim reserva, per confirmar que arribarem una mica més tard del previst.  De Petra al santuari hi ha uns 3 km i 200 m de desnivell. Sort que amb les llums no es veuem bé les rampes perquè arribem amb una suada important.
L'ermita de Bonany està situada a dalt de tot d'un turó al bell mig de l'illa, des d'on s'obté una panoràmica perfecte de totes les serralades que l'envolten. Llàstima que hem arribat de nit i l'endemà ens llevarem amb una boira que ens deixarà veure més que uns quilòmetres a la distància. L'allotjament és molt senzill i tenim tota la casa per nosaltres (amb wifi i tot). Perfecte!!

porta romana a Alcúdia
vorejant s'Albufera










direcció a Sta Margalida
ermita de Bonany






Powered by Wikiloc

salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada