Pàgines

21 de febr. 2012

TUROBET DE SISCARÓ - 2650 m

turonet de Siscaró, 2650 m
Em truca l'Alvar, com sempre per fer activitat. Que bé! Quedem el divendres a les 7.30h a Guissona, carreguem trastos al cotxe i tirem cap a Andorra, fins a l'entrada de la vall d'Incles, al costat de Soldeu-el Tarter. Comencem ja amb els esquís als peus des del propi cotxe. La temperatura no és precisament baixa i el cel està totalment obert. Sembla ser que tindrem calor. 
Comencem remuntant la vall d'Incles, sempre preciosa i altiva amb la cresta de Juclar omnipresent. Hi ha molta neu i ens fa pensar en una bona baixada. No hi ha traça. Arribem al pont de la Baladosa. La neu és molt abundant i el paisatge està espectacular. Continuem per la pista coberta de neu copiosa fins a l'esplanada de Juclar, on trobem pals indicadors, abans però ens creuem amb un cabirol que també s'enfonsa en la neu tova a l'altre costat de riu. Girem a la dreta per remuntar la vall de Siscaró fins al refugi, per enmig del bosc amb forta pendent. La sorpresa la tenim quan veiem traces que no sabem d'on vénen. De sobte ens passen pel costat mateix 4 motos de neu a tota pastilla, quina xafada de rotllo, caram! Nosaltres enfilem cap al collet mig gelat que ens portarà a l'estany de les Canals Roges, evidentment cobert de neu. Ja fa estona que fa una calor força sufocant, i amb l'esforç de la pujada es comença a fer incòmoda.
remuntant la vall d'Incles,
al fons la cresta de Juclar
Remuntem la Serra del Mig per la seva vessant S obrint traça constantment. Ja es veu la tossa del Cap de Siscaró i el Pic de la Cabaneta, tots dos cims de 2818 m. L'horari se'na comença a tirar a sobre. Decidim pujar fins al turonet de Siscaró i disfrutar de la vista. Menjar una mica i començar a tirar avall i disfrutar de la baixada. La neu al principi està de conya, a mesura que anem baixant va en pitjor, però es deixa baixar.
Arribem al pont de la Baladosa sobre les 16h sota un sol de justícia i acabem de remar per la pista fins on tenim el cotxe. En total un dia d'esquí magnífic, amb temperatures molt diferents de la setmana anterior, amb molt bona companyia, i sobretot envoltats de NATURA!
refugi de Siscaró i pic de la Cabaneta, 2818 m


                                     

Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada