Pàgines

1 de febr. 2012

TRAVESSA PER PRADES: 2º DIA - PRADES - ALCOVER

Ens despertem amb un dia una mica grisot, però les ganes de continuar i la gana ens fan saltar del llit. Anem a buscar lloc per esmorzar, la Tura ho té fàcil ... El dia es comença a obrir molt tímidament. Agafem direcció a l'ermita de l'Abellera, que des que està tancada al públic ha perdut molt. Cal agraïr, segurament, als actes bandàlics i incívics que duen a terme alguns "energúmens" (per dir-els-hi d'alguna manera) la seva capacitat de sensibilitat vers les coses  i paratges tan fantàstics que ens ha brindat la barreja Natura-Home per a què els poguem visitar amb tota la tranquilitat.
espectacle natural a la font
 de l'Abellera
Ara ens trobem una porta vallada des d'on podem l'ermita a través d'una reixa metàl.lica. L'entorm, però, bé val una visita i una sentada amb unes galetes i un tè calentet. Continuem pel senderó que surt sota de l'ermita en direcció a la font de la mare de déu de l'Abellera i que va a petar a la pista que puja de Capafonts. Arribem a aquesta vila tan peculiar i amable, com sempre, i anem al bar el Grèvol a obrir una mica la gana. Allí ens trobem amb vells amics i la fem petar una estona.
Continuem per l'antic camí de Reus cap a la colva de l'Argany i la Creu Trencada. El dia avança i encara ens queda molt troç per recórre, però les ganes i són i el dia està aguantant bé. Creuem els Motllats fins al Coll, passant per sota el pic de la Mussara (1.056 m). D'aquí baixem per la carretera de Montral. Decidim aquest tram ja que anem molt justos de llum, i si anessim a voltar pel GR-65.5 fariem massa volta. Arribem a l'alçada del mas de Vicent. Agafem la pista que surt a la dreta i que recórre la serra del Pou. 
ermita de l'Abellera, Prades
Continuarem sempre aquesta pista per la dreta fins a trobar una fita que ens porta al grau de l'Estelada i fins a la pista del mas de Vidal. Des d'aquí baixarem un troç de pista fins que a mà dreta trobem la trialera que ens portarà als masos de Vilella. Aquí treiem ja el frontal de la motxilla. Són les 18h i ja comença a ser fosc. Arribem als masos de Vilella i continuem baixant fins al mas de Montravà, mas de Forès i per últim l'ermita del Remei, on arribem sobre les 19.30h. En total, 2 dies de bona caminada i disfrutant de les muntanyes que tenim al costat de casa, que tenen molt a oferir, espectacle i sensibilitat a tope! 

Capafonts des del camí vell de Reus

poble de la Mussara des del Coll


salut
pep

1 comentari:

  1. Hola Pep, els meus pares es van casar a l'Abellera, i si que fa llàstima haver-la de veure des de lluny perquè la gent es perd un paratge ben preciós i una ermita petitona i acollidora, però ja se sap, els temps canvien i l'educació no està pas de moda al segle 21...
    Petonets i records, fa gràcia haver-te trobat!

    ResponElimina