Pàgines

23 de febr. 2012

ST MIQUEL DE MONTCLAR

castell i ermita de St Miquel des
 del cim de Montclar, 949 m
Dissabte per la tarda. Estic per casa amb la Tura i no podem deixar escapar una bonança com aquesta. Així doncs agafem una mica d'aigua, un entrepà de formatge, un plàtan i el mapa de la Conca de Barberà. Pugem a la furgo i comencem a enfilar cap a Montblanc, Sarral, Rocafort de Queralt i Vallverd, on comançarem la nostra excursió. Ja fa temps que vaig pujar a la serra de Montclar, però ara feia molts anys que no la visitava.
Sortim del poblet de Vallverd, enclavat al bell mig del barranc dels Comellars i envoltat de camps de sembrat, per la pista que arrenca cap a l'E i que va a petar a la carretera de Vallespinosa. L'agafem un centenar de metres cap a la dreta fins que trobem una pista forestal a l'esquerra. Podem albirar ja la serra de Montclar just devant nostre. Arribem a una bifurcació. girem a la dreta sempre en direcció E-SE per pista més pedregosa fins arribar al coll dels Clots, on trobem indicador de fusta cap a St Miquel. 
Arribem a l'ermita i castell de Montclar després de remuntar un senderó en força mal estat, mentre sentim de fons les motos d'enduro que arrosseguen pedres i malmeten el territori. Unes calaveres apareixen al meu cap juntament amb uns interrogants enormes...!!! Finalment ens quedem sols. Jo disfruto de la companyia d'em George Winston que sona als auriculars mentre m'assento a menjar al banc de pedra de l'ermita. Fa una tarda espectacular i estem a la serra oriental més alta de la Conca de Barberà (949 m). Tenim als nostres peus tota la comarca, des de les muntanyes de Prades, passant per la conca central de la comarca, i envoltats de la serra del Comaverd, Brufaganya, Saborella, Belltall, el Tallat i la plana de Sta Coloma de Queralt.
Biure de Gaià
Baixem pel PR pedregós en direcció a Biure de Gaià, on arribem uns 45 minuts més tard. Aquest poblet em té el cor robat. El seu castell, restaurat de manera exquisita, i els seus carrerons de pedra, juntament amb la natura que l'envolta el fan un dels llocs més bonics de la Conca de Barberà. Aprofito per fer-hi fotos. Continuem ara ja per camí de carro en direcció O per anar a trobar de nou la carretera de Vallespinosa i resseguint el torrent de Biure. Baixem ja per pista forestal fins a Vallverd, on arribem ja a punt per la posta de sol. En definitiva una tarda genial envoltats d'una natura omnipresent i que ens allibera de molt mal presagis.

Autoretrat amb paisatge de conca
serra de Montclar, 949 m (esquerra) i Comaverd, 909 m
Vallverd


salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada