Pàgines

3 de maig 2022

PUIG DE BASSEGODA (1.374 m)

Alta Garrotxa al punt de mira. Aprofitem els dies de Setmana Santa per fer una escapada al nord de la Garrtoxa. Arribem a la vall de la Muga. Sant Llorenç, una població amb un fort passat medieval que val molt la pena caminar-la. Ens endinsem a Albanyà, que fa més la pinta de ser una barriada de casetes. Passem de llarg el càmping, que aquests dies està a petar de gent que es volen submergir a les tolles del riu, i continuem per la pista encimentada que ens durà a la masia de can Nou (precaució, ja que és estreta i no hi ha massa lloc per a dos vehicles).
refugi de Bassegoda
Comencem la caminada agafant el senderó que mena cap al coll de Bassegoda, marcat amb marques grogues. Primer per un bosc de roures i faigs impressionant, i més amunt per entre vegetació d'alta muntanya (pi negre i boix). Ben aviat deixem el refugi de Bassegoda enmig d'una calor imperativa. Ja es veu el contrafort rocallós del cim que ens espera altiu al fons de la vall. Arribem al coll de Bassegoda i continuem per un senderó a mà esquerra en direcció al cim. 
tram de cadenes
Pugem per un senderó que sembla no tenir aturador i que supera amb escreix el desnivell fins a la base de pedra. Aquí trobarem algun pas equipat amb cadenes per poder assolir el punt màxim de la vall. Després d'una bona suada quedem aturats en el silenci per les vistes majestuoses que s'albiren des del cim: en primer pla el massís del Canigó (2.784 m), més propera la serra de Monars amb el Comanegra (1.557 m), Talaixà i Sadernes; al fons de tot els cims fronterers entre el Ripollés i la Cerdanya encara amb les puntes nevades; cap a l'E la costa gironina i el mar; cap al S les Guilleries, Montseny, Montserrat... Gairebé es veu tot!
Sant Miquel
Tornem a la base rocosa del cim i continuem ara en direcció S. Atenció a l'entrada del senderó ja que no és gens evident. Està enmig d'una zona de tartera i està senylaitzat amb fites. La baixada és trepidant i directíssima, però un cop hem superat la zona de tartera el bosc ens embolcalla i ho facilita tot molt més. Fem cap al coll de Riu, on trobem indicadors cap a Sant Miquel de Bassegoda. Anirem primer per pista forestal, i un xic més endevant agafarem a mà dreta un senderó poc evident marcat amb fites que passa pel costat d'unes runes. Arribem a l'ermita i les quatre cases que l'envolten en un indret boscós, perfecte perquè els bandolers s'hi refugiessin... Continua apretant la calor però ara ja ens sabem aprop del punt de partida, que ens queda a tan sols 20 minuts. Arribem al refugi i devallem pel senderó fins a can Nou.
Una ascenció que no es pot desmerèixer, ja que el desnivell és fort. Això sí, la recompensa del cim val molt la pena.




Powered by Wikiloc
Salut pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada