Pàgines

3 de maig 2022

SERRA CAVALLERA (Ripollès)

Cim de Puig Estela (2.013 m)

Estem de tornada de l'Alta Garrotxa, però encara ens queda temps i forces per alguna altra excursió. Així que ens aturem a fer un beure i mirem el mapa amb deteniment. Un nom ens crida l'atenció i busca la memòria: la serra Cavallera. Arribem en vehicle fins a de Sant Martí d'Ogassa, ermita romànica consagrada pel bisbe Amulf a princips del s.XI . Comencem a caminar seguint marques grogues (no està clar el principi però pugen pel costat d'un mas arreglat i una zona de pastura). Arribem a un abeurador on les vistes ja són una passada cap al S. La temperatura és fresca però la humitat ens comença a fer suar. 
Cim del Taga (2.040 m)

En poc més d'una hora ens plantem a la Portella d'Ogassa enmig d'una extensió brutal de prat alpí. La parada és obligatoria, tenim el pirineu del Ripollès devant nostre. Intentem endevinar alguns dels cims, però sense el mapa ens costa una mica. És d'hora, així que comencem l'ascenció al Taga, on arribarem en uns 40 minuts. La creu del cim és inconfusible, i l'horari fa queencara no estigui ple de gent. Gaudim de les vistes cap a la vall del Freser, el Cadí, Pedraforca, Puigmal, Balandrau, Noucreus i el Canigó al fons.  Brutal!
Sant Martí d'Ogassa
Tornem enrera fins a la Portella i encarem la carena que ens durà als cims de la Coma de l'Olla primer, i al Puig Estela després. Aquesta carena és molt disfrutona ja que és altiva i  té vistes cap a tot arreu tota l'estona. Algun voltor es despenja abans d'arribar al cim, on trobem una fita gegant. Fa un ventet matiner que refresca les idees, així que no estem massa estona a baixar pel mateix senderó que hem fet servir a la pujada.
Una excursió plena de vistes i panoràmiques cap al N i cap al S. Divisem també el Bassegoda que hem assolit el dia abans.

Portella d'Ogassa
   


Powered by Wikiloc
Salut pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada