Pàgines

5 de maig 2022

MONTSANT: VENTADORS I PUNTA DELS PINS CARRESSERS

cadolles fondes
Un dissabte qualsevol de maig, verd, ufanós i amb un cel salvatge. Encarem carretera cap a Ulldemolins i l'ermita de Sant Antoni. Comencem a caminar pel barranc de Fraguerau. Primera parada per veure les cadolles fondes que baixen carregades d'aigua transparent. Sense cap mena de dubte un indret preciós... Continuem el senderó que recorre el congost de Fraguerau. Deixem enrera formacions rocoses que s'enlairen damunt nostre: la Roca Balladora, Lo Buda, els Tres Juradets i lo Camell. Passem la cruilla que ens portaria a Sant Bartomeu, un lloc amb una màgia especial, i continuem per Fraguerau fins a la propera cruilla de senderons.
carena Ventadors

Agafem cap a l'esquerra en direcció als Ventadors. Al principi el senderó va força paral.lel al nivell de la muntanya, però de cop i volta comença a posar-se dret, molt dret, fins a una zona rocosa. Comencem a trobar marques vermelles per poder trobar la pujada per la carena rocosa. Girem el cap i les vistes comencen a ser més que espectaculars en direcció O. Passem per sota el Bisbe i el Formatge i continuem en direcció E, de vegades caminant per la carena, de vegades a quatre grapes per superar el desnivell vertical que tenim al devant. Arribem a una portella a l'alçada de la cova de la Lleixa, que ens queda a la zona de precipici i no podem veure. Continuem pel senderó que encara puja dret per sota les parets majestuoses dels Ventadors. 
Arribem a un altiplà on trobem un indicador. Deixem el senderó que devalla a Fraguerau pel grau de la Cornaleda, a mà esquerra. Seguim recte amunt fins a la punta dels Pins Carrerssers (1.052 m). Vistes immenses cap al massís del Montsant al S, on podem divisar el Pont Natural, la Llibreria i el barranc dels Pèlags; cap a l'E veiem Ulldemolins, Vilanova de Prades i les muntanyes de Prades; cap a l'O albirem la zona de Margalef i les muntanyes llunyanes del Maestrat; cap al N ens queda el barranc de Fraguerau i la plana de les Garrigues.
Fem un mos i continuem el senderó que ens portaria al pi de la Carabasseta. Abans, però, trobem un trencall amb un pal indicador. Som a l'inici del grau del Llop que devallarem per tornar al punt d'inici. Al principi, el senderó baixa pel dret. Haurem d'agafar-nos a les branques per no patinar avall. Més endevant el senderó es torna força planer i encantador, passant per una cova i la roca dels Sants. Arribarem a una bassa forestal, des d'on arribarem a l'ermita de Sant Antoni per pista.
Una excursió curta però exigent que ens regala un Montsant salvatge, ferèstec i solitari. Un bombonet, vaja! 

panoràmica de la Llibreria

Congost de Fraguerau


Powered by Wikiloc
Salut Pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada