Pàgines

22 de gen. 2015

ST MIQUEL DE LES FORMIGUES O DE SOLTERRA (1.202 m)

Tenim dia lliure i ha sorgit la idea d'anar a fer una visita a la zona de les Guilleries. Fullejant el Vèrtex veig un article sobre la zona de St hilari Sacalm, i la proposta tira endevant. Així que arribem a St Hilari i agafem la pista en direcció a Osor i el Sobirà fins a la font de l'Abeurador, on deixarem el vehicle. Començarem l'excursió seguint els indicadors de St Miquel de les Formigues per una pista forestal envoltada de bosc de castanyers i avallaners. Anirem passant per diferents cruïlles, sempre seguint direcció a St Miquel de les Formigues. 
Finalment trobarem un pal indicador i un senderó que puja amunt a l'esquerra del camí amb puntets de color, i que ens portarà ben bé fins al cim de Sant Miquel de Solterra, el punt culminant de les Guilleries. La vista, presidida per una creu metàl.lica i una senyera, és molt airosa, des del Pedraforca i el Cadí fins a la Mediterrània, passant per la Cerdanya, el Collsacabra, el Canigó, les Alberes, Costa Brava i el Montseny. Impressionant de debò...!!
Criden molt l'atenció les 3 formigues de ferro que hi ha al peu de la creu, que segons la llegenda St Miquel les va condemnar a morir si s'atrevien a assolir el cim de la muntanya on abans s'elevava l'ermita del Sant.
De baixada agafem el senderó que descendeix per l'altre costat de la muntanya fins als masos del Borrell, on s'hi vivia fins fa uns 50 anys. d'Aquí anem a buscar la pista que hem fet servir per a la pujada. Bonica excursió per conéixer una mica més d'aquesta petita zona, que tot i tocada de vent ens deleita amb un paisatge i natura exhuberants.















Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada