Pàgines

22 de gen. 2015

ALCOVER - CAN FERRER

Quedem a l'estació com cada dissabte. Fa força fred, el termòmetre marca 3,5ºC, però tenim la sort que el cel està lliure de núuvols i el sol començarà a brillar aviat. La meva proposta és pujar fins a Can Ferrer de la Cogullada, ja que cap dels companys hi ha estat abans. Així doncs marco mentalment una ruta que pugui ser circular, per no anar i tornar pel mateix lloc, alhora que ens doni marge per parar a menjar una mica i fer els quilòmetres justos perquè ningú "reventi" damunt la bici.
Sortim cap a Valls i Alió passant per la carretera de Puigpelat, d'aquesta manera evitem bona part del trànsit que voreja la capital de l'Alt Camp. Creuem Alió i anem a buscar el camí asfaltat que ens portarà fins a Vilarodona, on parem a fer un mos al bar Las Vegas (res de gastar-se'ls, eh...!!). A partir d'aquí tenim la pujada del matí. Així doncs agafem la carretera que passa pel costat dels bombers en direcció a Can Ferrer. A la sortida del poble enfilem la carretera costeruda cap al castell. Un xic més endevant passarem vorejant el mas de Magina, i després d'una baixada i un parell de revolts espectaculars deixarem el mas d'en Roig, des d'on començarà l'ascenció pròpiament dita.
Pugem un pinyó més i anem traçant l'asfalt agradable amb el manillar. Assolim el mas de cal Mateu i arribem al Menhir de Can Ferrer. Allarguem els últims metres fins al poble, on fem una breu parada a la font. Girem cua, ara ja de baixada. La temperatura ha anat pujant però tenim els peus gelats. Tot i així la sensació de calor a les revolades on hi ha vent es nota molt. A l'alçada del Menhir de Can Ferrer girem a l'esquerra en direcció a Rodonyà. Passem per les casetes de Pedrafita i fem l'última pujadeta deixant el mas d'en Bosc enrera. Recorrem la plana del mas d'en Guerra i baixem cap a la carretera de Vilardida i la rotonda de Vilarodona, on girem a l'esquerra en direcció a Bràfim. 
Avancem quilòmetres cap a Vilabella i Nulles on ens dirigim cap a Bellavista. Portem uns 50 km i el grupet està animadet: llocs nous, bona mitja (19 km/h) i un clima que reviscola un mort fan la resta. De Bellavista girem a l'esquerra cap a Vallmoll pel camí dels Morts, des d'on hi ha unes vistes molt bones de la plana de Valls i Vallmoll. Continuem cap a la Masó i el Milà, des d'on només ens queden els últims 4 km fins a casa. Un matí genial amb un temps extraordinari i una companyia, com sempre, comfortable.










Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada