Pàgines

24 d’ag. 2011

BTT PER LES PISTES DE CERLER

pels carrers de Cerler
Dissabte matí, hem pujat amb en David a fer un cap de setmana d'activitat a la vall de Benasque. El divendres arribem massa tard per aixecar-nos d'hora, així que deixem els pics de Remuñe per diumenge i decidim aixecar-nos una mica més tard i fer una ruta matinal en BTT.
Sortim d'Anciles sobre les 9.30h en direcció Benasque i d'aquí anem a buscar la carretera que puja a Cerler, on parem a fer un tomet, i més endevant a l'Ampriu, que havia sigut final d'etapa de la Vuelta amb port de categoria especial. La pujada des d'Anciles té uns 16,5 km i una pendent mitja del 8,3%, és a dir més dur que el Tourmalet si el fem des de Ste Marie de Campan (17 km al 7,5 %)!! 
carretera de Cerler a l'Ampriu amb el Perdiguero al fons
Quan arribem a l'Ampriu aprofitem que el bar és obert per fer un bon "xampú" i ens animem a pujar part en bici part a peu fins a la Colladeta (2245 m), amb rampes que costen de pujar a peu i que superen el 25%. Aquest coll queda sota del pic de Gallinero, el punt més alt de les pistes d'esquí de Cerler (2728 m), i seprara la zona de l'Ampriu i Basibé amb la zona del Cogulla i el Sarrau, fins on baixarem ja per pista més bona per anar a trobar el camí forestal de l'Avert i la Selva d'Anciles, a meitat de les pistes d'esquí. 
colladeta de Gallinero amb les Maladetes (3404 m) al fons
D'aquí anirem a buscar el PR que baixa directe cap a Anciles després de creuar la primera barrancada, ciclable el 85%, i on disfrutarem d'una bona baixada per senderó fins a la porta de casa.

pujant a la Colladeta del Gallinero


coll de l'Ampriu amb el massís del Posets (3375 m) al fons
PR cap a Anciles
PR cap a Anciles



Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada