Pàgines

20 de des. 2013

VALLS - TARRAGONA EN BICI

platja Llarga de Tarragona
No recordo quan de temps, però feia molt que no em trobava amb 2 vells amics de l'Espluga. Així que havíem de muntar una sortideta per poder coincidir. En aquesta ocasió triàvem l'Alt Camp i el Tarragonès per temes climàtics, i la vam encertar de ple. Sortiem de Valls creuant el barranc Fonollosa en direcció Nulles per camins encara molls per la ruada .Abans d'arribar-hi, però, passariem pel bonic llogarret de Bellavista aprofitant el PR que ve de Puigpelat. D'aquí seguíem encara el PR per senderó i camí rural fins a enganxar amb el GR-172 a l'entrada de Nulles, des d'on anavem a buscar la continuació del GR que ens portaria fins a Renau, primer, i el Catllar més endevant, passant per uns senderons molt nets i on encara trobem restes de roderes de carro de l'era Romana. La veritat és que són impressionants!
platja de Tamarit
Al Catllar ens trobem la riera molt plena d'aigua però amb uns colors de tardor que invitem a fer la primera parada. Pugem a la carretera i anem a trobar un senderó que ens conduirà al camí que arriba, pel marge dret del Gaià, fins Ardenya, on fem parada per agafar aigua. Sempre és bonic tornar a aquests racons que em van ensenyar els amics de Tarragona... 
via Romana al Catllar
Continuem ara ja per camí indicat fins a la Riera de Gaià i el Castellot, evitant un tros del track que portem per estalviar-nos uns 4 km abans d'arribar a Altafulla. Anem seguint els pals indicadors en direcció a la desembocadura del Gaià, a la platja d'Altafulla, i d'allí anem a buscar el càmping de Tamarit per arribar-nos a la platja que hi ha sota el castell. Una sorpresa ben grata i amb una temperatura que ens obliga a treure'ns roba. Després de disfrutar amb un somriure als llavis del paratge que ens ha preparat en Picardia, continuem per dintre el bosc empenyent la bici en algun tram per enllaçar amb la platja de la Punta de la Móra, on quedo bocabadat del passeig que hi han obert. És genial. 
riera del Catllar
D'aquí anem a buscar el bosc de la Marquesa, seguint indicadors de color groc, i anem resseguint la línia de la costa fins arribar a la platja Llarga, que creuem per damunt la sorra. Quedo parat de la qüantitat de gent que hi ha caminant un dimecres al matí. És molt evident que el dia acompanya. Per arribar a Tarragona encara haurem d'anar a buscar la zona interior de Monnars i els Boscos de Tarragona, des d'on arribarem a la capital romana pel camí de la Budellera. Anem a petar a l'Arrabassada i d'allí resseguim el passeig de costa fins al Serrallo, passant per la platja del Miracle.
Tot un luxe de sortida, que a part de conéixer cares noves i tornar a trobar-me amb cares conegudes, ha servit per recórre un cop més aquesta gran terra que tenim al costat de casa i en la qual podem trobar infinitat de racons i de paisatges diferents. Gràcies Picardia pel teu recorregut. Segur que repetim ben aviat.


Bosc de la Marquesa
passeig a la punta de la Móra








PR entre Castellot i Altafulla

De camí a Bellavista













Salut
pep 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada