Pàgines

8 de set. 2013

ERMITA DE ST MIQUEL I CASTELL DEL MONTMELL

Feia molt temps que no trepitjava aquesta serra vertebradora entre l'Alt Camp i el Baix Penedès. Sortim de la zona d'esbarjo que hi ha just al costat de l'ermita nova de St Miquel i continuem seguint les indicacions cap a l'ermita vella i al castell. El senderó va pujant sense pausa i ens mostra un traçat força treballat en el què haurem de fer atenció en algun punt. Arribem a l'ermita romànica de St Miquel en uns 30 minuts. Està la porta oberta, així que hi treiem el cap. És una ermita datada del s.XI molt gran per la seva funció i situació, i encara es poden veure els afegits que s'hi van fer durant l'edat mitja. Val a dir que l'ermita va ser restaurada ja que el seu estat de conservació és envejable.
Continuem cap al castell que, segons escrits històrics, està documentat d'abans de l'any 1000, i estava regit pels senyors de la Marca. En queden poques parets d'empeu, però la talaia sobre la què està construit és fantàstica. D'aquí continuem cap a la Creu, uns metres més amunt, que en época de Franco es va il.luminar amb unes quantes bombetes a mode de referència... a saber!!!
El dia s'ha anat emboirant però, tot i així, les vistes són magnífiques, i en un dia clar es pot albirar des del Pirineu, la serralada pre-pirinenca, la serralada pre-litoral i bona part del litoral Tarragoní. Fantàstic!!
De tornada refem el camí de pujada. A la furgo ens espera una bona cervesa...














Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada