Pàgines

24 de set. 2013

EL PARRISSAL I EL PANTÀ DE PENA

Diumenge, després de dormir a Horta de St Joan ens trobem amb la penya del Club Ciclista Selvatà Tot bike a Beseit. Fem dos grups, un que anirà a rodar per les muntanyes de la cara N de Beseit i un altre que anirà a fer les Gúbies del Parrissal, meitat amb bici meitat a peu.
Comencem l'excursió al poble de Beseit i anem seguint els postes que indiquen Parrissal. Tenim algun tramet de pujada sortint del poble però després la pista va suavitzant fins que ens veiem obligats a lligar les bicis una mica més amunt de l'aparcament per als vehicles motoritzats. Portem candau i cadena i lliguem les 4 bicis darrera uns arbusts. Continuem el senderó que va remontant el riu Parrissal durant 4 km, i on ens trobarem amb unes quantes passarel.les per poder progressar barranc amunt. L'aigua és completament transparent però hi ha trams que no hi ha aigua, tot i així la vegetació, a mesura que anem pujant, és exhuberant. La calor comença a apretar i donem mitja volta.
Tornem pel mateix camí de pujada enmig d'una riuada de gent que fa esgarrifar... Tot i així estem sols en molts dels indrets que visitem. Donen ganes de banyar-se en algunes de les tolles que trobem pel camí. La propera serà qüestió de portar la toballola. En total haurem realitzat 23 km, 14 en bici i 8 a peu.
Arribem a Beseit sobre les 14h i aprofitem per fer un bany a la tolla que hi ha just a sota el poble amb una aigua que està força gelada però que senta molt bé...
Per la tarda aprofitem els últims raigs de llum per fer la volta al pantà de la Pena, que no té cap complicació excepte algunes rampes que trobem a l'alçada de la presa si fem el tomb en sentit de les agulles del rellotge. Haurem de passar per damunt de les dos tanques que controlen el pas per la presa, la qual cosa pot ser una mica problemàtica. Tot i que val molt la pena... En total haurem fet 8,5 km molt tranquilament.

























Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada