Pàgines

20 de març 2013

CAP DE LES RASPES ROIES - 2710 m

Ahir per la tarda vam marxar cap a Barruera a passar la nit amb l'Alvar. Aquest matí teniem ganes de llevar-nos aviat per realitzar alguna ascenció per la vall de St Martí, a Boí-Taüll. Així doncs deixàvem la furgo a l'entrada de la vall de St Martí, que es troba en un revolt molt marcat de la carretera que puja cap a les pistes d'esquí. Comencem  foquejar pel marge dret del barranc per una pista amb moltíssima neu. La idea inicial era intentar l'ascenció al tuc de l'Estanyet (2772 m), però hi ha un tram de bosc que després s'ha de fer de baixada que no ens ha fet massa gràcia. Així doncs hem girat a la dreta remuntant el barranc de Moró, des d'on es divisa perfectament el Cap de les Raspes Roies a la dreta del Tuc de Moró. 
Hem començat a remuntar les pales que baixen d'aquesta muntanya força esvelta que queda just per sobre de les pistes d'esquí de Boí-Taüll. Hi ha un bon tou de neu, però en algunes zones estava una mica crosta a la superfície. Els últims viratges han estat ja per neu molt dura, i el vent que bufava fort ens ha fet desistir del cim a tan sols 20 m. Ens hem tret les pells de foca i hem anat baixant poc a poc però sense fer cap parada per la mateixa zona d'ascenció, novament fins a l'entrada del barranc de St Martí.
Una bona ascenció de matí si volem tenir unes vites excel.lents dels pic de Carants, Gran pic del Pessó, pic de l'Estanyet, collada de Rus i tota la zona dels Bessiberris.














Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada