Pàgines

17 d’ag. 2012

CARRERS DE MUNIC

Olympiapark
Després de recórre alguns km per l'Isar, a Munic, em vaig quedar amb ganes de recórre més aquesta ciutat tan avocada a l'ús de la bicicleta. El temps era perfecte, una mitjana de 22º i un cel blau que ho feia tot preciós.
La volta comença a casa d'uns amics, a Implerstrasse. Tirem amunt, en direcció N cap a Lindwurmstrasse i ja fins a Senlinger, una de les portes que donaven accès a la ciutat en èpoques medievals. Aquí girem a l'esquerra cap a Karls platz, on trobem la segona porta que donava accés a la ciutat. Aprofitem per anar a buscar informació a l'estació de tren principal (hauptbanhof), i d'allí continuem pel carrer Seidlstrasse, que surt del darrera de l'estació. Tirem aquest carrer amunt i enllaçem amb Dachauerstrasse fins a l'alçada de Olympia park, que ens queda a la dreta, on entrem fins arribar a l'alçada de l'estadi olimpic. 
St Ludwig kirche
Allí aprofitem que hi ha fira per fer un mos i gaudir del dia que fa. Hi ha gent prenent el sol a la vora del llac...  Continuem en direcció N cap l'edifici de la BMW, que vorejarem fins a petar al carrer Lerchenauer, que seguirem durant una bona estona fins a enllaçar amb Schleissheimer strasse, i una mica més endevant a l'esquerra amb el Hohenzollemstrasse, que ja no deixarem fins arribar a Leopoldstrasse.
Un cop aquí, ja en una zona universitària 100%, girarem a la dreta fins arribar a la Marien platz, abans però haurem visitat l'església de St Ludwig, que posseeix una teulada de colors increïble, i l'església de Theatiner, una maravella del barroc alemany digne d'admirar, i on es realitzen concerts d'òrgue durant l'estiu. Súper recomanable. Continuem cap a la catedral, lleugerament a la dreta, i on podrem visitar el seu estil gòtic minimalista i la tomba del rei Ludwig de Baviera. Retornem a la Marienplatz per admirar l'ajuntament i el seu "carrillón", que surt a ballar cada hora. D'allí continuem cap al mercat per excel.lència de la ciutat, Virktualienmarkt, on hi podem estar una bona estona mirant i remenant espècies, fruites i verdures. Els colors de les paradetes són la vida de la plaça.
detall de la façana de l'ajuntament
D'aquí´ja anem a buscar la tercera porta d'entrada a la ciutat en époques medievals, la Isar Tor, i evidenment tornarem pel carril bici que voreja l'Isar fins a Brüdermuhlstrasse, on girarem a la dreta per anar a buscar de nou el carrer des d'on hem sortit, Implerstrasse.
En definitiva, una volta súper relaxant, tota per carrils bici, excepte en el carrer Hohenzollem, però a Munic no tindrem problemes per circular pels carrers perquè els cotxes s'aturen quan passa una bici. Vaja igualet que a "casa"...
Total, 22 km i una tarda esplèndida, regada amb bon temps, bon menjar i bona cervesa, i acompanyat d'una cultura exhorbitant i una gent que cada cop em sorpren més.


arc de triomf a Ludwigstrasse
interior de Theatinerkirche













tomba del rei Luwig von Bayern
Marienplatz














Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada