Pàgines

16 de juny 2011

NÉOUVIELLE - 3091 m

el dissabte 4 de juny ens dirigim cap a Ainsa, Bielsa, i St Lary, on sopem una pizza. Ja fa dies que preparem aquesta sortida de 3 dies, però la météo no pintava massa fina. Després de sopar pugem al llac d'Aubert, on dormim a la furgo entre alguna cortina d'aigua. 
L'endemà el cel està totalment serè, quin bon rotllo. Per fi puc contemplar el massís del Néouvielle, un dels pocs que em faltava per veure. Comencem a caminar en direcció a la Brecha de Chausenque. La idea inicial és fer la cresta que arriba al pic de Néouvielle per la dreta, i que queda a continuació de la cresta de Espade, però els mals records i les boirines constants no em deixen pujar més de la meitat. Així que em deixo guiar pel Jordi fins al glaciar i pujar al cim del Néouvielle per la ruta normal, que travessa el glaciar encara força nevat.
Hem sigut els primers de trepitjar aquesta neu en el dia d'avui, però arribem dalt el cim els últims, tancant una petita desfilada de muntanyencs que s'han deixat caure a un dels tres mils més assequibles del Pirineu, i totalment en terra francesa. Mala sort que no podem gaudir de les vistes degut a les boires constants, però la companyia d'uns vascos, veïns de furgoneta al pàrking d'Aubert, ho fa més portable.
La baixada sense problemes ens depara amb un petit plugim que dura poca estona. En resum, una ascenció molt maca i amb unes vistes espectaculars cap al Midi de Bigorra i als massísos del Vignemale i Balaitous quan no hi ha boires.














Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada