Pàgines

13 d’abr. 2010

DENT D'ALBA - 3120 m

Dissabte, 10 d'abril. Ens trobem amb en Jordi i l'Àlvar a Valls i enfilem cap a Anciles. Abans de dormir un plat combinat al bar de la plaça de Benasque i a dormir aviat que ens hem de llevar d'hora. El despertador sona a les 4h. Mengem alguna cosa i fem un cafè amb llet. Arribem a l'aparcament de l'Hospital de Benasque i ens preparem per començar a pujar cap a la Renclusa on arribarem en 1 hora i mitja i amb els esquís a la motxila. Arribem al refugi que comença a clarejar. Ja podem veure les Maladetes amb els primers raigs de llum. Aprofitem per posar-nos els esquís i agafar direcció Paderna per unes pales una mica gelades. Continuem encara entre la sombra dels pics de Paderna fins al coll del mateix nom, on ja trobem el sol que comença a escalfar. Allí parem a fer un mos i coincidim amb tota la gent que puja des de l'aparcament pel camí d'hivern que va entre els pics de Paderna i les tuques blanques de Paderna.

Ara sí ja podem veure el nostre objectiu: la Dent d'Alba (3120 m), que altiva i poderosa va de la mà amb la Muela de Alba (3111 m). El sol brilla de valent ara i ens comencem a desfer de l'anorac i ens quedem amb mànigues de samarreta. Anem superant cota fins que arribem al peu de la ampla canal que porta a la Dent, just a sota del coll d'Alba. Les roques que no estan exposades al sol estan completament cobertes d'una capa de glaç que els hi confereix un aspecte fantasmagòric brutal... Ens descalcem els esquís i treiem les pells. Comencem a grimpar per la neu fins al collet secundari que separa le Dent de la Muela. La pendent és d'un 45-50%, sort que no està glaçada. Finalment només ens queda una grimpada per terreny mixte fins assolir el cim de la Dent d'Alba. Fa un vent que no convida a quedar-s'hi massa estona, així que tornem ràpidament cap al coll. Després d'haver baixat la canal aprofitem per menjar una mica més abans de realitzar l'espectacular baixada per Paderna fins a l'Hospital, on tenim el cotxe.
Fantàstica jornada d'esquí de muntanya. Hem emprat 6 hores d'ascens i 2 hores de descens.PODEU DISFRUTAR DEL VÍDEO A SOTA ...Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada