Pàgines

17 d’abr. 2010

3º CONGRÉS DE LA BICICLETA - LLEIDA

Dimecres passat es presentava l'estudi encarregat pel Patronat de Turisme de Lleida sobre les "possibilitats del cicloturisme a la demarcació de Lleida", a càrrec de Paco Tortosa, Josep Capellà i Pep Ulldemolins, i que servia per obrir el 3º Congrés de la Bicicleta celebrat a Lleida i organitzat per la Fundació ECA Bureau Veritas. El Congrés va aplegar uns 350 participants d'arreu d'Espanya i Europa.
Us deixo, de moment, amb l'enllaç al TN comarques del dia 15 on podreu veure una breu entrevista al Paco i a mi.




Aquesta tercera edició s'ha centrat en Infraestructures i Legislació.
Després de la presentació de l'estudi comentat anteriorment, de la reunió de la Plataforma Empresarial de la Bicicleta i de la festa Cycle Chic Party, s'obria el Congrés el dijous al matí amb el següent programa i intervencions:
  • Infraestructures per a la bicicleta, a càrrec de Jörg Thiemann-Linden i Corine Marseille, on es va parlar del tema dels anomenats ECO-barris (zones urbanes sostenibles)
  • Taula rodona amb la presència de Odón Elorza, alcalde de San Sebastián, i la seva presentació sobre els túnels de Morlans; Esteve Tomàs, director del Programa per la Mobilitat de la Generalitat; i Mikael Colville-Andersen, creador del moviment Cycle Chic a Copenhage.
  • Tallers sobre infraestructures urbanes e interurbanes a càrrec de Àngel López, Philippe Goirand, Carmen Aycart, Javier Martín i Pedro Calvo.
  • Grans infraestructures, on Jens Erik Larsen va presentar l'Eurovélo del Mar del Nord, i Jean-François Pronovost va presentar les rutes per a bicicletes i vies verdes al Québec.
  • Cionclusions i assamblea general de RCB (Red Ciudades por la Bicicleta)
El divendres es van concentrar més amb els temes legislatius purs i durs:
  • Christophe Raverdy, president de Fubicy, amb la legislació ciclista a Europa i Agustín Hidalgo, Fiscalia de la Sala de Seguridad Vial, amb l'usuari de la bici i el Dret Penal.
  • Informe del Grup de Legislació de la bicicleta a càrrec de Ferran Domínguez
  • Taula Rodona sobre la Ordenança Municipal de Mobilitat Sostenible a càrrec de Sara Mestres, Paloma Cano, Anna Ferrer i Esther Anaya
  • Debat General presidit per J.Antoni Baron, on va tenir lloc la lectura del Manifest de Lleida sobre la bicicleta i el què cal fer per què aquesta agafi protagonisme en el món actual
  • Ruta en bicicleta per l'Horta Lleidetana amb degustació de la gastronomia de la zona
El Congrés va cloure amb una bicicletada popular el dissabte al matí pels carrers de Lleida i amb la presencia de l'única banda de música que toca damunt la bicicleta, els Brabants Fietsharmonish Orkest, vinguts d'Holanda

Val a dir, també, que cap dels diaris "grans" ha publicat un petit esbòs pel què fa al congrés, és a dir que la bicicleta, de cara als mitjans, encara segueix sent força invisible !!!!

Us deixo amb alguna foto de tot plegat




Salut
pep

2 comentaris:

  1. Benvolgut,
    encantat de saludar-te, espero trobar tantes coses interessants al teu bloc com, d'entrada, ja ho sembla. el linkaré almeu, si no tens inconvenient, i espero que algun dia em puguis mostrar la teva comarca a cop de pedal. Seria fantàstic.
    (La info del congrés de Lleida i les fotos em van ser trameses per l'organització)
    Salut

    ResponElimina
  2. Hola Rafel, cap problema pel tema links, per això són els blocs, no? Quan vulguis venir per les meves terres m'ho dius i anem a pedalar ...
    Salut
    pep

    ResponElimina