Pàgines

16 de gen. 2008

Vall de St Martí i Bosc de Moró

Divendres dia 11/1/08 ens trobem amb l'Alvar i el Lluís per fer la primera sortida amb esquís de muntanya de la temporada, aquest cop per la vall de St Martí, paral.lela a la vall de Pessons (vall de Boí-Taüll).
Arribem a Pont de Suert on dormim a cal Lluís després de fer un plat combinat en un cafè que hi ha al costat de la plaça de l'església (per cert, aquesta té la forma de la part inferior d'un vaixell, que frot, no ?!! L'endemà al matí ens llevem amb una lleugera nevada que serà progessiva mentre anem pujant per la carretera que porta a les pistes d'esquí de Boí-Taüll. Després de passar el pla de l'ermita, on actualment hi ha un complex hoteler de la hòstia, deixem el cotxe abans que la carretera fagi un revolt molt marcat a la dreta. La vall que s'endinssa a la nostra esquerra (si ens orientem pujant la carretera) és la vall de St Martí, que ens porta a fer els pics de Pessons (2792 m) a l'esquerra i el tuc de Moró (2739 m) a la dreta. Aquest últim és el nostre objectiu, tot i que el dia sembla ser que no ens doni massa oportunitat per aconsseguir-lo. Sortim del cotxe amb un fred que pela, preparem les pells i els esquís, ens enfundem les botes i comencem a foquejar des del cotxe estant per una pista que arranca a mà esquerra passat el barranc de st Martí.
La nevada que ha caigut la nit anterior és força copiosa i fa que tinguem problemes per trobar l'itinerari correcte per pujar al tuc de Moró, així que tirem de GPS. Al final d'aquesta pista remuntem pel mig del bosc a l'esquerra del petit barranc que hem remontat. Anem sempre en direcció SO fins que uns 400 m de desnivell més amunt trobem el pla de Moró. Hi ha una nevada espectacular i fa que la progressió sigui una mica penosa. El dia ha millorat però el tou de neu és considerable i hem de considerar la baixada en aquestes condicions, així que decidim donar mitja volta i baixar per una clariana que trobem enmig del bosc, amb neu gairebé fins als genolls fins arribar de nou a la pista del principi. D'aqui al cotxe hi han 10 minuts. Haurem d'esperar que la neu reposi una mica més i intentar-lo de nou aquesta temporada.


Alvar amb els pics de Pessons al fons ...... remuntant el bosc de Moró ....................... Lluís al pletiu de Moró

Treient les foques per baixar ..................... arribant al pletiu de Moró ......................... foquejant amb els Pessons de fons

vall de St Martí ......................................... . St CLiment de Taüll ...................... recorregut realitzat

salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada