Pàgines

17 de gen. 2008

Tossal del Llum d'Abi - 1775 m


panoràmica amb el Cotiella, Chia, Posets i Gallinero

Aprofitant el pont de desembre (6,7,8 i 9 -12 -08) decidim anar a la vall de Benás amb l'Edu, l'Eva i la Sònia, aprofitar el bon temps per escalar una mica i fer alguna excursió.

Els sectors on vam fer algunes vies de IV i V són els de Sacs, al costat de Benás, i el de Sesué, característic per la pedra negra (està tot ple de "barrinassos" d'una antiga cantera...).
Vies realitzades a Sacs: Pepa I (IV+), Pepa II (IV+), Lusitania (IV+), Piknic (IV), Querido Maestro (V), Coco poco loco (V), un Ecuatoriano en Benasque (V).


de primer a Pepa II ....................Edu a Coco poco loco ...................................Eva a Pepa I

Vies realitzades a Sesué: El esparrago (IV), Draguel (IV+,V), Solo es un quinto (IV), El que tiene broca se equivoca (IV), Pelats són bons (V).


Edu a Solo es un quinto .............El que tiene broca se equivoca ...... itinerari al tossal del Llum d'Abi

Vam descobrir també un racó força verge al poble de Gabás, pujant per la carretera que va de Castejón de Sos a Pont de Suert a mà dreta. Al final del poble arranca una pista apte per vehicles alts o 4x4 que porta fins a l'ermita de St Xuan. Un cop aquí vam continuar per la pista fins trobar una clariana per on es pot pujar bastant dreta, per continuar cap a la dreta una mica campa través fins al Tossal del Llum d'Abi, a mig camí entre els pobles de Gabás i Abi, i excel.lent mirador de la serra de Baciero, cara N del Turbón, els pics de la vall de Boí, el massís del Gallinero, el Posets, els Eriste, la serra de Chía y el massís del Cotiella. Impressionant !


Tossal del Llum d'Abi ...............................per Sesué amb els Eriste al fons ................. Tossal del Llum amb el Cotiella


Ermita de St Xuan a Gabás .......................Ermita de St Saturnino a Sesué .................Vall de Castejón de Sos amb el Turbón
salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada