primera part ..............................................segona part ................................................tercera part
El passat dimarts 27 de novembre de 2007, arribavem a Oliana cap a les 10:15 del matí, amb una temperatura un pèl baixa per anar a relitzar la ferrata Regina, però un cafetó amb llet i unes pastes ho arreglen tot, diuen :-)
Un cop passada la presa de l'embassament i abans d'arribar al primer túnel, veurem l'aparcament a mà esquerra. Compte perquè fa de mal entrar!
Agafarem el barranc que s'endinsa cap a la vall on uns metres més envant ja trobem pintures de color vermell a mà dreta que ens indiquen el senderó per arribar al principi de la ferrata, on arribarem uns 30 minuts més tard.
pont penjant a la 1ª part ........... Remenage a la 3ª part ............................ el Nachete, el Pep i l'Ari al cim de la ferrata
La ferrata consta de tres parts: la primera recórre la part amagada de l'agulla que es veu des de la carretera fins al pont penjant; la segona comença al pont penjant i arriba fins a dalt d'una segona agulla; i la tercera comença a la tercera agulla i arriba fins al punt culminant de la cinglera que també es pot divisar des del cotxe i on es troba el salt d'aigua más alt de Catalunya, actualment sec.
La ferrata està molt ben equipada, o sigui que no hem de patir per l'assegurament, perquè hi és abundant. Hi han 3 passos desplomats, un dalt de tot que sembla que acabi amb les teves forces, però que bé s'ho val.
La baixada la realitzem per darrera de la cinglera fins a trobar el replà de la segona agulla, i d'aqui fins al cotxe per un senderó molt ben marcat que passa just per sota del salt d'aigua, i que ens n'ofereix una vista espectacular.
També podrem gaudir de la companyia dels voltors, que en principi volen per damunt dels nostres caps, però de sobte, i degut al desnivell que anem assolint, més de 400 m en total, els trobem per sota dels nostres peus, preparats per a fer-els-hi una bonica foto, si la velocitat de l'obturador és prou alta, perquè passen a una velocitat impressionant!
Salut
pep
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada