Pàgines

4 de des. 2007

FERRATA REGINA - OLIANA


primera part ..............................................segona part ................................................tercera part

El passat dimarts 27 de novembre de 2007, arribavem a Oliana cap a les 10:15 del matí, amb una temperatura un pèl baixa per anar a relitzar la ferrata Regina, però un cafetó amb llet i unes pastes ho arreglen tot, diuen :-)
Un cop passada la presa de l'embassament i abans d'arribar al primer túnel, veurem l'aparcament a mà esquerra. Compte perquè fa de mal entrar!
Agafarem el barranc que s'endinsa cap a la vall on uns metres més envant ja trobem pintures de color vermell a mà dreta que ens indiquen el senderó per arribar al principi de la ferrata, on arribarem uns 30 minuts més tard.


pont penjant a la 1ª part ........... Remenage a la 3ª part ............................ el Nachete, el Pep i l'Ari al cim de la ferrata

La ferrata consta de tres parts: la primera recórre la part amagada de l'agulla que es veu des de la carretera fins al pont penjant; la segona comença al pont penjant i arriba fins a dalt d'una segona agulla; i la tercera comença a la tercera agulla i arriba fins al punt culminant de la cinglera que també es pot divisar des del cotxe i on es troba el salt d'aigua más alt de Catalunya, actualment sec.
La ferrata està molt ben equipada, o sigui que no hem de patir per l'assegurament, perquè hi és abundant. Hi han 3 passos desplomats, un dalt de tot que sembla que acabi amb les teves forces, però que bé s'ho val.
La baixada la realitzem per darrera de la cinglera fins a trobar el replà de la segona agulla, i d'aqui fins al cotxe per un senderó molt ben marcat que passa just per sota del salt d'aigua, i que ens n'ofereix una vista espectacular.
També podrem gaudir de la companyia dels voltors, que en principi volen per damunt dels nostres caps, però de sobte, i degut al desnivell que anem assolint, més de 400 m en total, els trobem per sota dels nostres peus, preparats per a fer-els-hi una bonica foto, si la velocitat de l'obturador és prou alta, perquè passen a una velocitat impressionant!Salut
pep

1 comentari:

  1. Oi, achei seu blog pelo google está bem interessante gostei desse post. Gostaria de falar sobre o CresceNet. O CresceNet é um provedor de internet discada que remunera seus usuários pelo tempo conectado. Exatamente isso que você leu, estão pagando para você conectar. O provedor paga 20 centavos por hora de conexão discada com ligação local para mais de 2100 cidades do Brasil. O CresceNet tem um acelerador de conexão, que deixa sua conexão até 10 vezes mais rápida. Quem utiliza banda larga pode lucrar também, basta se cadastrar no CresceNet e quando for dormir conectar por discada, é possível pagar a ADSL só com o dinheiro da discada. Nos horários de minuto único o gasto com telefone é mínimo e a remuneração do CresceNet generosa. Se você quiser linkar o Cresce.Net(www.provedorcrescenet.com) no seu blog eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. If is possible add the CresceNet(www.provedorcrescenet.com) in your blogroll, I thank. Good bye friend.

    ResponElimina