Pàgines

4 de gen. 2007

Cresta Llosás

cap de setmana del 26 i 27 de novembre de 2005.

Jordi fent estiraments abans de començar la l'aresta
Ens hem reunit el Jordi, l'Alvar, el Bruno i jo per realitzar l'aresta de Llosás, una de les més emblemàtiques del massís Maladetes-Aneto, i en la qual trobem tres mils de col.leccionista com ara l'agulla Argarot, l'agulla Tchihatcheff i l'agulla Franqueville. Passem la nit a Ancils per agafar d'hora l'autocar que ens pujarà fins al refugi de pescadors a la vall de Vallhivierna. Un cop allí comencem l'ascenció per la vall de Corones fins al primer llac. Tot i trobar-nos al mes de novembre l'existència de neu és nul.la i facilita la progressió per roca amb passos de IV per assolir la segona agulla del dia.
Des del segon llac de Corones enfilem per la canal pedregosa en direcció SE per assolir la bretxa de Llosás. Abans d'arribar-hi però ens desviem lleugerament a l'esquerra per assolir la primera i fàcil agulla d'Argarot (3031 m).

observant el pitón de Llosás des del mateix coll

cim de l'agulla d'Argarot (3031 m)
Continuem baixant per la pedregosa canal que arriba al collet que separa les 2 primeres agulles. L'ascenció a l'agulla Tchihatcheff (3042 m) es realitza per l'esquerra, baixant primer uns metres per la canal que ens conduiria al cercle de Corones i després enfilant-nos per una canaleta evident i on haurem de superar una placa exposada amb passos de IV i una petita xemeneia per arrribar al cim.
Continuem ara per l'impressionant ràpel de 55 m per poder assolir la tercera agulla del dia, l'agulla Franqueville (3057 m) la qual assolim sense complicacions a plena cresta, plena de blocs enormes que dificulten el pas i obliguen a fer algun pas de ballarina.
De la tercera agulla continuem l'aresta fins arribar a la bretxa superior de Llosás, on desgrimpem cap a la vall del mateix nom per trobar el vivac Marmota, on passarem la nit.

Bruno al pas complicat de IV

Jordi al ràpel entre les agulles Tchihatcheff i Franqueville

Agulla Franqueville (3057 m)

refugi-vivac Marmota amb l'aresta assolida al fons

salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada