Pàgines

9 de gen. 2022

SERRES DE COGULLÓ I COMAVERD (902 m), I COVA CATIVERA

cova Cativera
Un altre dia ventós a l'Alt Camp. Decidim pujar a la serra del Cogulló per fer passar el fred. Aparquem el vehicle al costat del Corral Nou (ruïnes), per on passa el GR-7. Agafem la pista que puja pel barranc del Cogulló fins al pou de Solivella (pal indicador) i la carena del tossal de les Comes (743 m). Girem a la dreta en direcció E per on trobarem inidicacions de "ruta del Cogulló". Ben aviat la pista esdevé un senderó que es va enfilant carena amunt fins arribar al cim del Cogulló (881 m), on hi ha una barana per la gent amb vertígen i pels dies ventosos com avui. Gaudim de les vistes ennuvolades de bona part de l'Alt Camp, la Conca i la façana marítima de la costa tarragonina. Aquest cop, però, no veiem la serra de Tramuntana de Mallorca...
Roc del Cogulló
Continuem per la carena i devallem fins a un pal indicador. Aquí ens desviarem a l'esquerra per anar a visitar la cova Cativera, on s'han trobat restes de l'era Neolítica. Aquest és un indret ben humit en comparació amb la resta de la carena que acabem de resseguir. Girem cua fins al pal indicador i continuem en direcció al Comaverd on arribarem per pista forestal en 20 minuts. El temps continua rúfol  i anem intuïnt les formes de les muntanyes en la llunyania, com ara Montserrat. Tenim a la nostra esquerra la vall de Vallespinosa i el puig de Montclar (948 m), que s'alvira salvador d'aquesta contrada en nom de Sant Miquel. Aquesta muntanya bé val una excursió per sí sola.
Arribem al coll de Valls, deixem la pista a mà esquerra que devalla a Vallespinosa i continuem cap a la dreta seguint el GR-7, que altre cop per pista ens durà fins al coll del Sàrria resseguint el Torrent de Collmagí, i ja en baixada fins al Corral Nou (ruïnes).
Salut!

carena del tossal de les Comes
                    

Carena de Montclar
torrent de Collmagí



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada