Pàgines

26 d’abr. 2021

SERRA VOLTORERA I ESTRET DEL PALATÍ

Aquesta excursió comença a Fontscaldetes, un dels pobles abandonats a l'Alt Camp durant els anys 60 del segle passat. Aquest llogarret havia estat una de les primeres granges del monestir de Santes Creus a principis del s.XII. Encara s'hi poden veure d'empeus algunes de les arcades gòtiques en edificis que servien com a magatzem. Passem pel costat de l'església de Santa Maria i continuem pel senderó que arriba al final del poble, on girarem a l'esquerra per una sendera evident. Comencem l'ascenció al peny  del Miquel, on arribem després d'una forta pujada. La pujada és evident, només cal seguir el senderó principal i les fites en cas que no ho tinguem clar.
Arribem al peny després de passar per sota una línia d'alta tensió. Continuem el senderó que ens portarà en baixada i pujada a la pista, que a mà esquerra ens portarà al cim de la serra Voltorera, característica pels seus molins eòlics. Les vistes són molt bones en un dia clar, tot l'Alt Camp i la Conca de Barcerà als nostres peus. Tornem enrera per la pista que voreja el puig de Cabdells (821 m) i que continuem avall fins al coll de Sàrria. Pal indicador. 
estret i peny
 del Palatí

Cruïlla de GRs. Nosaltres devallarem pel GR-7 direcció Vallespinosa i coll de Valls. Arribem a una fondalada coberta de camps de sembrat i molta calma. Admirem el barranc del Palatí i girem a la dreta en direcció a l'estret del Palatí (pal indicador). Creuem l'estret i ens endinsem en un espai ben feréstec, prtegit en tot moment per les roqueres del peny del Palatí, un bon saltant de roca. Aquí hem de fer atenció, ja que a la dreta surt un senderó força trillat i marcat amb una fita. L'agafarem. Potser és el tram més bonic de tota l'excursió, un senderó en pla-baixada que ens portarà al fons del torrent de Rupit. Passarem pel costat de la roca del Barretet i el Cagarro del Moro, fins arribar a la llera del riu on la vegetació hi és abundant. 




serra Voltorera
Arribem a la font del Teixó, on ens sorprèn l'enorme marjada de pedra seca que hi dona accés. Continuem sempre pel senderó principal fins a una bifurcació. Continuarem per l'esquerra fins a una espècie de pista de terra grisós clar. Després d'una sèrie de giragonsses en pujada arribem a l'alçada de les últimes cases de l'urbanització del Mas del Plata. Seguirem pel senderó que no arriba a entrar a l'urbanització fins a una cruïlla amb pista forestal. Aquí passa el GR-175 que baixa del coll de Sàrria i va cap a Santes Creus, i que forma part del la ruta del Cister. Som ja a tocar de Fontscaldetes, i agafem el camí evident que ens deixarà a sota del poble, per on hem començat l'excursió. 


Conca de Barberà



Salut
Pep
Powered by Wikiloc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada