Pàgines

5 de juny 2017

MOLA ROQUEROLA I LES 3 CREUS

Matinal pel terme de Farena i Prades. Ens trobem amb uns bons amics de l'Espluga a Farena, des d'on comencem la pujada al mas de Mateu pel senderó que recorre el comellar del Xacó i el grau del Roquerol. Una mica abans d'arribar al mas de Mateu trobem la font del mateix nom. Darrera mateix s'intueix un senderó que ens portarà a recorre la base de les parets de la mola Roquerola, una passejada esplèndida per antigues construccions de pedra per guardar-hi el ramat. Continuem el senderó que ens portarà a la part més ampla de la mola i ens farà arribar al coll de Viladecabrers. Des d'aquí remuntarem fins a trobar la pista de Rojals a Prades, marques de GR.
Som ja a la Mola dels 4 Termes, on fem una breu aturada. Ens arribem a la zona de les 3 Creus, des d'on es pot albirar una extenssíssima panoràmica cap a tots els costats: Pirineus, muntanyes de Prades, costa de Tarragona, Ports de Beseit, etc ... Tornem enrera pel camí de pujada fins al coll de Viladecabrers. Aquí agafem direcció al mas de Mateu, on arribem per pista bruta. continuem devallant i a mitja baixada girem a l'esquerra per un senderó mig esborrat que mena a les antigues canteres d'extracció de ferro en direcció a la Bartra.
Arribem al fons de barranc del Tous, per on baixa una aigua cristalina. El terreny s'ha tornat molt pedregós i el senderó arriba a desaparèixer en la part més baixa del riu. De sobte, en un creuament d'aquest, el recuperem seguint-lo en pujada i baixada fins a Farena, de nou.
















Powered by Wikiloc

Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada