Pàgines

28 d’oct. 2015

ALCOVER - MONTSERRAT: CCA

Sortida proposada pel Club Ciclista Alcover per anar i tornar d'Alcover a Montserrat. Ens trobem a les 7 a.m. i carreguem les motxilles a la furgoneta que ens anirà acompanyant durant el trajecte. La gent fa via, així que podem començar a pedalar a les 7:25 en direcció a Valls. Creuem la capital de l'Alt Camp i continuem direcció al Pla de Sta. Maria i el Pont d'Armentera. Aquí ja fa uns minuts que hem començat a apagar els llums del manillar, però els vermells que portem a les tijes encara brillen. Continuem direcció Querol enmig d'una boirina que no molesta però que és força humida.
Arribem a Esblada amb un cel tapat però que no amenaça pluja. Continuem planejant per la C-37 passant per la cruïlla de la Llacuna i Sta Maria de Miralles. Arribem a Sta Margarida de Montbui i evitem l'entrada a Igualada desviant-nos pel lateral de l'autovia C-37 fins a desembocar a la N-II. Fem una breu parada per una punxada a Castellolí i encarem la pujada als colls del Bruc i can Maçana, el primer pràcticament sense trànsit. El dia aquí ha millorat però el fred és força més intens i no ens podem treure les jaquetes tot i que la pujada ens ha fet suar. De can Maçana continuem cap a la dreta fins arribar, després d'un puja-baixa, al monestir de Montserrat. Ho fem cap a les 12:20h després de 4 hores i mitja pedalant.
Després de la foto de rigor devant el monestir, ple de gom a gom, i de menjar una mica refem els km fins a Igualada. Creuem la capital de l'Anoia i anem a buscar la carretera en direcció a St Martí de Tous. Aquí el sol ens acompanya una estona, just per suar el maillot a la pujada al coll de la Goda, abans d'arribar a Aguiló. Aquí el cel es torna a tapar però la temperatura no és tan fresca com abans. Les vistes d'aquesta part de la Conca de Barberà i l'Anoia són inmillorables, sobretot cap a la serra de la Portella i Argençola (queda pendent una sortida per allí).
La baixada d'Aguiló a Sta Coloma de Queralt es fa molt ràpidament. Parem 15 minuts per tornar a menjar una mica i continuem tirant avall cap a les Piles i Sarral, a una velocitat força alta (40 km/h) tot i que les cames ja comencen a estar una mica cansades. Ha anat bé el tema de portar un ritme suau (20 km/h de mitjana) per poder realitzar tota la volta. Arribo a Cabra del Camp i decideixo acabar aquesta nova aventura a Santes Creus. Així que al Pla de Sta Maria agafo la motxilla i torno a passar pel Pont d'Armentera i Santes Creus, on arribo a les 17:40h amb moltes ganes de fer una cervesa, ben merescuda...
Bona proposta del CCA, bones carreteres i sobretot molt bona companyia. Sempre és bo trobar-se amb antics companys de les 2 rodes... Merci nanus!!!


Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada