Pàgines

14 d’oct. 2015

ENTRE L'ALT CAMP I LA CONCA: COLLS DE LILLA I COLL ROIG

Comença a fer fresqueta pel matí i sortim d'Alcover amb els manguitos i les jaquetes primes para-vents. La proposta d'en Joan és saltar a Montblanc pel coll de Lilla, així que agafem direcció Valls. En arribar a la rotonda d'entrada de la capital de l'Alt Camp girem a l'esquerra per dirigir-nos cap a la residència Alt Camp, des d'on agafarem la pista asfaltada del camí del Bosc fins a la Plana d'en Berga. D'aquí saltem ja a la rotonda on comença l'ascenció al coll de Lilla.
Arribem al coll (583 m) amb una bona calorada tot i que l'asfalt i la carretera són de primera. Al costat de la Conca ens espera una boira espessa que ens obliga a posar-nos les jaquetes de nou. Arribem a Montblanc mig rebajats per la ruada i fent servir les llums degut a la mala visibilitat. Parem a fer una mica d'esmorzar i a esperar que la boira es trenqui, mentre esperem a un company que ens acompanya a carregar les piles.
Per fi surt el sol, però encara anem abrigats. La temperatura ha baixat força aquests últims dies i es nota amb l'aire fred. Continuem en direcció Sarral i decantem a la dreta cap a Barberà de la Conca, on arribem en 30 minuts. Aquí tornem a treure'ns les jaquetes ja que el bo del migdia es fa notar. El paisatge està començant a agafar aquelles tonalitats de tardor que tan ens agraden. D'aquí uns dies estarà preciós...!!! Continuem cap a Cabra del Camp passant pel coll Roig. Ara ja toca tot baixada fins al Pla de Sta Mª i directes a Valls, des d'on tornem per la mateixa carretera que hem fet servir al matí. Una volta estupenda i no gens dura per conéixer algun raconet més de la nostra geografia propera.Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada