Pàgines

16 de set. 2015

BODENSEE: UN "MAR", 3 PAÏSOS

el Bodensee des de la casa del Concili,
al fons l'estàtua de Imperia
No és la primera vegada que visito el Bodensee, més conegut com a llac de Constanza , un dels més grans d'Europa amb una superfície de 536 km2, 63 km de longitud i 14 km d'amplada, i sempre havia volgut fer-hi la volta. En aquest viatge tenim la oportunitat de fer-ho degut a la bonança del temps, que tot i estar núvol no amenaça pluja en 2 dies. Així que deixem la furgo a les afores de la ciutat de Konstanz i preparem l'imprescindible per estar 2 dies fora de "casa".
el Brezel, típic de la zona
És una volta que es pot realitzar totalment per carril-bici adaptat per bicicletes, patins i cadires de rodes. Com sempre en aquests països centro-europeus no es deixa res a l'atzar i ho trobem tot molt ben senyalat. Tot i creuar 3 països la senyalització només canvia en el color de les banderoles indicadores i potser una mica en el traçat, la resta és tot molt homogeni i senzill de seguir.
entrant al centre antic de Konstanz
Sortim de Konstanz amb un sol radiant però amb una brisa prou fresca per portar màniga llarga a sota el maillot. Al cap de 2 km entrem ja a Suïssa per un port amb carrils de tren de mercadories. Anem seguint les marques de bici que ja han canviat de color. Al llarg dels km per aquest país no hi ha gairebé un sol km sense cap edificació, ja siguin cases o empreses. És una mica agobiant no tenir la sensació d'estar sols al mig d'un camp amb el "mar" a la vora. Tot i així els camps de pomeres i les nombroses àrees d'embarcacions que hi ha a la vora del llac ens donen el toc d'equilibri. Anem passant poblets, sempre per fora, fins que arribem a una zona més apartada de la civilització on parem a fer un mos. 
Arbon
El sol continua insistint i finalment ens traiem la màniga llarga per arribar a la primera població important: Romanshorn. Anem a fer una volta per visitar l'església medieval i el centre, on hi ha l'estació de tren. Parem a comprar una mica de menjar pels 2 dies i continuem resseguint la vora del llac creuant Salmsach i Arbon, la segona població i una de les més boniques de tot el recorregut, i amb diferència la més bonica de la part suïssa. Les cases plenes de color, els 2 castells i la llum fantàstica que ens envolta ens fan perdre una estona pels seus carrers.
Rheindelta
Continuem, sempre vorejant el llac, passant per les poblacions de Horn i Goldach, on parem a dinar al costat d''un petit moll. Els propers km transcorren per zones poblades sense massa interès però amb un traçat molt ben trobat. Passem de llarg l'aeroport de St Gallen i anem a trobar per camps de sembrat i pasturatge la última localitat suïssa: Rheineck. Creuem un pont de fusta i ja som a Àustria! Portem ja 3 països en uns 50 km.
A partir d'aquí el paisatge es torna molt més rural ja que entrem a la zona del delta del Rin, que anem resseguint fins arribar a Fussach. Aquest delta està format pel cabal que baixa del naixement del Rin en arribar a formar el llac. Trobem el pont per creuar a Hard i anem resseguint carrers indicats fins arribar a les afores de Bregenz, on farem parada i fonda. Aquesta població austríaca ens sorprèn perquè ens pensàvem que seria més lluïda. Fem una volta per la zona del moll i descansem per l'endemà.

ajuntament de Lindau, un espectacle
arquitectònic
El dia es lleva molt ennuvolta. Ha plogut una mica durant la nit i ha deixat tot el traçat asfaltat moll. Arribem molt ràpidament a Lochau, i un xic més endevant, a Rickenbach cruem novament a Alemanya. D'aquí ja només ens queden uns 12 km fins a Lindau, una illa ben farcida de cultura i tradició que ens convida a fer-hi una bona volta i admirar les seves cases pintades i el port tan important per al comerç de mercaderies dintre el propi llac. Entrem per un pont i en sortim per l'altre. Tot sembla molt més fàcil a la part alemanya, no sabem si per les indicacions, l'amabilitat de la gent i el terreny, o ....
últimes cases a Wasserburg

El temps no sembla voler millorar però almenys no plou, així que anem tirant gaudint del paisatge i els pobles que anem creuant. A destacar les localitats de Wasserburg, Nonnenhorn i Langenargen, amb un caliu molt marítim. Continuem ara per camps de pomeres i vinya inacabables fins arribar a la població més gran d'aquesta banda: Friedrichshafen, on no perdem massa el temps tot i la bonica plaça de l'església. Aprofitem que ha sortit una mica el sol i anem resseguint el tram de carretera que ens portarà a Immenstadt i Hagnau am Bodensee, que passem pel centre resseguint les marques de la volta al llac. Comencem a caure gotetes quan ens trobem ja molt a prop de Meersburg, una població petita amb un carrer principal molt concorregut i amb un parell de castells espectaculars. 
Aquí decidim agafar el ferri de 15 minuts a l'altra riba de Konstanz. Anem resseguint carrers fins que trobem el carril-bici que ens porta fins al punt de sortida, on tenim la furgoneta.
Una volta genial, molt desestressant, amb bon paisatge, i amb calor podem gaudir d'un bon bany a les zones adequades. Ideal també per fer amb canalla o amb gent poc habituada a fer bicicleta de llarga durada.

pomeres arribant a Romanshorn
indicadors a Alemanya














Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada