Pàgines

9 de març 2014

TERRA DE RECONQUESTA: MONTMELL I SANT MARC

zona dels Rebolcadors i l'obaga
de St Marc
Ens trobem a Vilarodona amb el David i anem fins al coll de cal Magí Vidal amb la furgo. Comencem a caminar per la cantera que hi ha just al costat de la carretera. Fa un dia esplèndit. Anem seguim el senderó ample que una mica més endevant es converteix en senderó. No confondre amb el camí que surt just de cal Magí Vidal, que també va a parar al mateix lloc però més endevant.
Aquesta primera part de senderó recórre l'alzinar de Torrossolla fins arribar a la pista que puja de l'àrea recreativa del Montmell, i que si seguissim aniriem a parar a Can Ferrer. Durant aquest primer tram anem trobant indicadors dels diferents tipus de matolls i arbres que podem trobar en aquest bosc.
Talaia del Montmell
des de l'alzinar de
Torrossolla
Arribem a un pal indicador. Som al collet de Sant Pere. D'aquí agafem el senderó cap a l'esquerra en direcció a l'ermita de St Miquel, on arribem en pocs minuts, i on ens trobarem a la major part de la gent que hem vist avui. Sempre és un luxe poder tornar a aquesta ermita, que resta enclavada enmig d'una roquera gaudint d'una vista impressionant de bona part del camp de Tarragona i part de costa penedesenca. Ens aturem per gaudir del seu interior i continuem amunt pel senderó estret fins a la creu i el castell. El terreny comença a ser una mica descompost però l'alçada bé val la panoràmica. Continuem encara per senderó fins a la Talaia del Montmell, cim culminant del Baix Penedès amb 861 m. La panoràmica és ben bé de 360ºC, que van, en un dia clar, des del Montsià fins al cim del Canigó, passant pels Ports de Beseit, les muntanyes de Prades, el Montsec, Montserrat, St Llorenç del Munt i el Montseny, quedant el Pirineu nevat en segon plà. Tota una maravella pels sentits.
Ens fem la foto de rigor i continuem, ara ja en baixada, cap als Rebolcadors i l'obaga de St Marc, per un paisatge força dessolador degut als continus incendis que ha patit el massís. Arribem a un pal indicador i girem a l'esquerra en direcció a St Marc. Anem a petar a una pista i arribem fins al següent pal indicador. Deixem la pista i continuem a l'esquerra per un senderó maquíssim que ens portarà de nou fins al coll de cal Magí Vidal. D'aquí ens enfilem per PR fins a l'ermita de St Marc, datada de principis de s. XIV i d'estil romànic amb retocs gòtics al seu interior. Sense cap mena de dubte un bon lloc per a la meditació.
Tornem enrera pel PR fins al coll on tenim la furgo, satisfets de fer la nostra primera excursió junts, i que segur que no serà l'última. Merci per la companyia, paiu!!

castell del Montmell
cim de la Talaia 861 m






ermita de St Marc
St Marc i Selma














Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada