Pàgines

18 de març 2014

ENTRE TERRA DE CASTELLS, ERMITES I MONESTIRS...

Sta Eugènia a les Piles
Quedo amb una gent de Tarragona a Cabra del Camp. Surto d'Alcover i vaig fins a Valls per agafar la carretera del coll de l'Illa. Al tomb de la paella agafo el camí asfaltat de Figuerola del Camp i d'aquí continuo per camí asfaltat fins a la carretera que puja a Cabra i Sarral. Deu ni dó la ventada que m'he trobat entre Valls i Fontscaldes, em pensava que no arribaria mai... Arribo a Cabra i degut a un malentès no em trobo amb els col..legues, així que decideixo continuar el camí sol fins a Sta Coloma de Queralt, passant per Rocafort de Queralt i les Piles. En aquest últim poble faig una visita a l'ermita de Sta Eugènia i al seu carrer Major. Quedo maravellat amb les Piles de Gaià on aprofito per agafar una mica d'aigua.
església de Sta Coloma
Continuo fins a Sta Coloma de Queralt deixant el llogarret de Guialmons a la dreta de la carretera. Faig una breu aturada a Sta Coloma per fer un cop d'ull al mapa comarcal. Em trobo força bé físicament i tinc ganes i temps per a fer quilòmetres, així que vaig a buscar un tram que no havia fet mai, la B-220 en direcció a la Llacuna, entrant així a la comarca de l'Anoia. M'encanta aquesta carretera i la disfruto al màxim, fent parada a la capelleta de St Magí. Arribo a la Llacuna després de la curta però explosiva pujada. Aquí paro a fer una mica de refrigeri. Són vora les 12h i decideixo abortar la idea d'arribar a Guardiola de Fontrubí, deiuxant-ho per una propera ocasió.


serra mitjana d'Ancosa,
baixant cap a Pontons
Continuo carregat d'una mica més d'energia però la calor del migdia fa el seu efecte i pujo el collet de la Serra a un ritme força lent. Arribo a bifurcació de la pista asfaltada que porta a Pontons, on sempre quedo maravellat amb les seves vistes. Aprofito per fer una parada i treure'm els manguitos i les perneres. Els camps estan agafant un verd intensament bonic, així que continuo disfrutant del paisatge amb un dia esplèndit. Passo per sota el puig de les Agulles (841 m) i faig cap a la TV-2441 fins als Ranxos de Bonany, passant primer per una de les ermites més maques que hi ha en aquesta regió, la de Valldossera. D'aquí segueixo ja per la mateixa carretera fins al coll de la Torreta (707 m) per baixar com una fletxa fins a les Pobles, amb una temperatura increïblement suau. De les Pobles a Santes Creus estic 5 minuts. Allí he quedat per dinar amb la Marta. Després d'un entrepà he agafat forces per acabar d'arribar a casa, porto ja 96 km i encara em queda el troç fins Alcover. Baixo per Aiguamúrcia i Vila-rodona, des d'on agafo el camí a Alió, que en un principi està asfaltat però en un revolt segueixo recte i faig cap a una pista de terra i pedres fins a trobar novament el lateral asfaltat de la carretera. Quedo parat amb la resistència dels pneumàtics de carretera en passar per un camí rural de pedres. Ara ja no podré que no he fet mai ciclo-cross... :).
Santes Creus
D'alió vaig fins a Valls pel lateral, i d'aquí vaig a buscar el camí asfaltat de Vallmoll. Encara són les 16h i fa un dia fantàstic, així que prefereixo aprofitar-lo. Arribo a Vallmoll pel cementiri i el camp de vol. Vaig a buscar la T-751 fins a la Masó, i d'aquí fins al Milà, des d'on només em queden uns 3 km per arribar a Alcover. Finalment acabo la jornada de bicicleta amb uns 126 km i uns 1650 m de desnivell acumulat, i sobretot molt content per haver conegut llocs nous i perquè el temps ens avisa ja d'una primavera propera e inevitable.


castell de Vallmoll
aprop de ValldoseraCapelleta de St Magí

Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada