Pàgines

12 de set. 2012

ALCOVER - MIRAMAR - ALCOVER

Creu de Miramar 786 m
Ahir, Diada Nacional Catalana, i abans de marxar cap a la manifestació de Barcelona, on es van reunir més d'1 milió i mig de persones, havia de fer algun cim de la nostra terra. Així doncs vaig decidir portar a una amics a fer el cim de Miramar, aquest cop amb bicicleta. Sortiem d'Alcover en Villu, Portu, Ricard, Pau, Jordi i jo mateix en direccióa Serradalt i el pont de Goi, on giravem a la dreta per resseguir el camí de Valls, passant per la granja de Doldellops. 
començant la pujada pel GR
A Valls primera parada per un problema de líquids, oi Villu!? Continuavem cap a Masmolets pel camí de la Verneda, on ens trobavem una colla del BTT Valls. Bon ambient! De Masmolets continuavem, ara ja en lleujera pujada, cap a Fontscaldes, on el Jordi ens va deixar. La resta continuavem pel camí de Miramar cap a la Fasina per la pista asfaltada. Aquí venia el dubte: pujavem pel GR o no? Ho vaig deixar a les seves mans, jo no volia influïr en el mal de cap de la gent, je je je. Finalment la decisió era pujar pel GR, és a dir, plat petitet, pinyó gros, i anar fent xino-xano. Aquest cop jo em vaig permetre el luxe, al igual que el Pau, de pujar amb plat mitjà. Arribavem al poble de Miramar amb un temps prou xafogós com per no treure gota de suor. 
Abans de fer un tomb pel poble continuavem la pista amunt fins al cim, fins a la creu i les antenes tan característiques d'aquest turó, que s'eleva 786 m entre l'Alt Camp i la Conca de Barberà. El descens ràpid ens portaria a la visita del poble, on no vam trobar cap cervesa per calmar les gotes de suor, i que ens va fer dirigir cap a la font, on aprofitavem per calmar els bidons buits d'aigua.
De tornada a Fontscaldes vam resseguir el barranc d'en Cervelló fins la pista asfaltada de Figuerola. Giravem a la dreta a la font de Cervelló i agafavem el senderó a l'esquerra pel torrent dels Masos fins al mas d'en Llop, des d'on ja tornavem a Fontscaldes pel camí de la Mixarda. A Fontscaldes parada i fonda, i com sempre xampú de taronja de mig litre, buá!!!
Continuavem pel camí de l'Hostal Vell en direcció a Picamoixons i trencavem cap al turó dels Quatre Vents i el bosc de Requesens per arribar a Picamoixons pel barranc dels boscos de Valls, amb un altre descens súper ràpid. D'aquí carretera fins a Serradalt, i pista asfaltada fins Alcover. Dutxa ràpida, dinar expréss i marxa cap a la manifestació de Barcelona. Gràcies companys per la companyia...! m'alegro que Miramar us hagi agradat, ja hi tornarem a pujar a la tardor en un dia clar per albirar el pre-pirineu i el mar Mediterràni.

arribant a la granja Doldellops
arribant a Fontscaldes






font de Miramar
pujant a Miramar


arribant al mas d'en Llop





Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada