Pàgines

21 de març 2012

LA BICI ENS FA MÉS INTEL.LIGENTS

Us deixo amb un article que va sortir el 2 de març a El País sobre com la bicicleta influencia la nostra intel.ligència i agilitat mental:

Un recent estudi ha demostrat que els ciclistes són més intel.ligents que la resta d'usuaris de la via pública, no per la seva major eficiència en la mobilitat ni per l'estalvi econòmic que suposa l'ús d'una bicicleta enfront d'un altre mitjà de transport motoritzat ni tampoc per la responsabilitat de fomentar ciutats menys contaminades fent ús de la bicicleta. Res d'això. Els ciclistes són més llestos perquè la seva activitat cerebral és més intensa.
L'any passat, un estudi realitzat al nostre país va demostrar que els nois que van a escola amb bicicleta obtenien millors resultats que els companys de classe que arribaven a classe utilitzant un altre mitjà de transport. Per aprofundir més en aquest tema, un grup de científics irlandesos han sotmès a uns estudiants a un experiment amb resultats sorprenents.
L'estudi consistia a veure una sèrie de fotos associades a un nom. Després d'uns minuts de visionat es lliuraven les imatges sense els noms i els estudiants les havien d’emplenar correctament. L'experiment es va repetir novament dividint als estudiants en dos grups. Abans del test, un grup va pedalar durant mitja hora mentre l'altre grup esperava assegut. Quan es van obtenir els resultats del segon test, els científics van comprovar que els estudiants que havien sortit a passejar en bicicleta obtenien millors resultats que en la primera prova, mentre que els altres no van millorar.
El fet que la memòria millori després d'una sessió d'exercici és biològica. A més d'un augment d'endorfines, causants d'aquesta sensació de benestar i felicitat que provoca l'exercici, anar en bicicleta també augmenta de manera significativa els nivells d'una proteïna coneguda com neurotrofina, o BDNF, que afavoreix el bon estat de les cèl.lules nervioses .
" La pràctica d'exercici físic produeix un augment de la síntesi de factors neurotròfics. Aquests factors exerceixen un efecte beneficiós participant en el creixement, el manteniment i la supervivència de les neurones a més d'estar implicats en els processos d'aprenentatge i la memòria. Tot i que encara no estan descrits tots els mecanismes implicats, en diversos experiments amb ratolins s'ha demostrat que l'exercici físic realitzat de forma habitual augmenta la memòria " , explica la biòloga Muriel Quadres.

Anar en bicicleta regularment millora el nostre sistema cardiovascular, ajuda a evitar l'obesitat, prevé la diabetis i ajuda a sentir-nos bé i dormir millor. Rodar amb la bicicleta mitja hora al dia pot afegir més anys a la nostra esperança de vida, alhora que resta anys a la nostra edat biològica interna. I ara, a més, descobrim que pedalar ens fa més intel.ligents.

A què espereu per sortir a rodar amb la bicicleta?

Salut

pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada