Pàgines

8 de gen. 2012

MASSÍS DEL TURBÓN

La Múria i el massís del Posets - Eriste
28 de desembre de 2011. He pujat amb la Tura a Anciles per passar 3 dies i aprofitar que encara no hi ha neu per poder fer alguna excrusió per diferents talaies de primer ordre de la vall de Benasque.
Gallinero i Aneto
Anem amb la furgo fins a la Múria, des d'on continuem per la pista asfaltada a l'esquerra fins arribar a una zona de pic-nic. D'aquí continuem per la pista fins a trobar al camí de Selvaplana, que recórre la part N del massís del Turbón. Continuem aquesta pista fins arribar a una esplanada on trobarem una fita a la dreta. Agafem el camí que s'endinsa al bosc i el seguim fins que es converteix en senderó amb pujada molt pronunciada pel mig d'una barrancada. Després d'uns quants metres de desnivell acumulat arribem a la carena E del 
massís, per sobre de la coma de St Adrián. 
Aquí les vistes són ja impressionants. Podem veure des del Pedraforca i el Cadí fins al massís del Cotiella, passant per la vall de Boí-Taüll, el Vallibierna, les Maladetes, el Perdiguero, el Posets - Eriste, i la serra de Guara. El dia és fresc però molt assolellat.
Mirant el mapa decidim fer una tornada circular i ens dirigim cap al coll de la Múria, des d'on continuarem per la pista en direcció al massís del Baciero, i tornarem pel bosc, ara ja per senderó mig perdut (sort del GPS) fins arribar de nou a la pista de Selvaplana, i fins a la zona de pic-nic. 
Recomanable que no se us faci de nit mentre baixeu pel bosc.
Vall de Bardají i serra de Guara, al fons
cara O del Turbón
Massís Espadas - Posets (Llardana)
Serra de Baciero i Cotiella, al fons
                                      

Salut
pep  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada