Pàgines

28 de març 2011

GRAUS DE L'ESTELADA I MALPÀS


masos de Vilella // mirador de la serra del Pou

Canvi d'hora i el dia s'allarga. Això dóna molt de joc a l'hora de preparar una sortida o improvitzar-la. Per tant agafem amb la Tura i comencem a caminar a les 13h en direcció als masos de Vilella per la pista del barranc de la Vall, on arribem en 45 minuts de pujada continua. Continuem amunt a buscar la pista de mas Vidal, que uneix l'Albiol i Montral. D'aquí anem en direcció l'Albiol, sempre en pujada fins a trobar l'entrada del grau de l'Estelada, indicat amb u pal indicador. Aquest senderó salva un desnivell considerable en olt poc temps, però a l'hora és imponent per les vistes que obtenim de tota la vall i la costa Daurada. Som ja a la serra del Pou, a 900 m d'alçada. Continuem sempre cap a la dreta pel camí principal, també indicat, fins a un encreuament de senderons. Girem a la dreta fins que arribem al punt més alt de tota la serra, 930 m, i des d'on una roquera en "ple vol" ens deleita amb una de les vistes més boniques que podem trobar de la vall del Glorieta, la Vall, els Plans de Vassà, l'Albiol i bona part de la costa Daurada. el dia és espectacular!!!

senderó del grau de Malpàs amb Montral al fons // fonts del Glorieta

Continuem ara ja en baixada pel senderó que va a buscar la pista que baixa a l'Aixàviga. Quan la trobem girem a la dreta per anar a buscar el grau de Malpàs, indicat amb un pal. anem baixant per entre el bosc d'alzina i pi roig, que cap a la part baixa es torna ja de pi blanc, fins a l'encreuament de senderons. Girem a l'esquerra en direcció a les fonts del Glorieta. Deixem a la dreta el senderó que porta al camí de mas de Vidal.
Arribem a les fonts amb una abundància d'aigua espatarrant, sempre vigilades pels cingles de Montral. D'aquí anem a buscar ja el senderó (PR-C 20) que ens portarà a Alcover, passant pel Niu de l'Àliga. En definitiva, una excursió llarga però molt abundant en sensacions...!!! Haurem realitzat 15 km i uns 700 m+

Molins de Tarrés i vall del Glorieta



Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada