Pàgines

21 de març 2011

CASTELL DALMAU, La Riba


Vall del Brugent // Castell Dalmau

Diumenge 20, el dia comença assolellat. Marxem tard de casa per fer una excursió senzilla i curteta, però plena de natura i vistes magnífiques. Sortim del cap de la Riba per GR-7, que comença per pista encimentada. Poc després es torna camí de carro fins a la font del Pasqual. D'aquí ja trobem senyalització cap a Castell Dalmau, ara ja tot per senderó. Les vistes de la serra de Miramar són cada cop més boniques i extenses, així com les de la cara NE del Puig d'en Marc, que ens va mostrant les seves parets calcàries més altives. En 45 minuts arribem al Castell Dalmau, un troç de roca d'uns 40 m d'alçada enmig del no res. És espectacular!!! Hi trobem cartells metàlics de les primeres vies d'escalada dels anys 60 i 70, com ara la via "Pep" o la "Variant Cabré". Si hi donem el tomb podrem veure encara el bastió de ferro que feien servir per rapel.lar un cop a dalt.


Via Pep // Serra de Miramar des del GR-7 pujant a la font de Pasqual

Senyalització i font del Pasqual



Salut
pep

1 comentari:

  1. fa molt temps que no pujo per aquest lloc, avans havia fet crec que totes les vies d'escalada, vuldria sapiguer com es troba la base de l'agulla asi com el cami d'aproximacio, vuldria tornar a recordar temps anteriors.
    per la teu informacio t'aclaro que la viga que hi ha dalt, no era per rappelar, sino per fer practiques de caigudes instalat per la feec.

    ResponElimina