Pàgines

24 de maig 2010

FERRATA DEL CASTELLASO

Divendres, 21 de maig de 2010. Ens trobem amb en David del Venceslado a Lleida, deixem la seva furgo al parc de bombers de la ciutat i tirem direcció Benasque. La intenció és fer les 2 ferrates que hi ha a la vall i anar a fer un volt amb la bici aprofitant el cap de setmana de bonansa pronosticat.
Així doncs, abans d'arribar a Benasque parem a Sesué, on es troba la primera ferrata anomenada del Castellaso, que recórre l'esperó SE d'aquesta punta que comença a la vall de Castejón i acaba a l'alçada de la carretera del Solano. Trobem cartells a la carretera del càmping que es troba a sota la carretera abans de passar pel túnel que hi ha a la carretera, i un cop al camí asfaltat, que a part de portar-nos al poble també porta al càmping, ja trobem senyals de fusta que ens indiquen la ferrata.

Deixem el cotxe en un revolt on hi ha lloc i continuem a peu uns 10 minuts fins a trobar el principi de la via, situat en una antiga mina de pedra.
La ferrata comença bastant tombada però mica en mica s'entra en una zona on només trobem el cable assegurador, ja que no hi ha esglaons de ferro. Tot i així la forma de la roca és suficient per poder anar pujant fins arribar ja a la part més vertical. A partir d'aquí ens espera algun desplomet, no massa llarg però sí aèri, i unes vistes de la vall de Castejón espectaculars amb el Turbón com a teló de fons, cap al collado de Sahún i l'emtrada de la vall d'Eriste. El dia és espectacular. La baixada es fa per un corriol que s'agafa a dalt de tot i que et torna a portar al revolt on teniem el cotxe, això sí sortejant  l'aigua que corria avall ...

Ens costa menys d'una hora completar la ferrata i la baixada la fem en 15 minuts. Total pujar i baixar 1 hora.

Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada