Pàgines

14 de nov. 2008

Ermitanyos 2008


Ermitanyos 2008

pantà de st Llorenç de Montgai
El passat 11 de novembre ens vam arribar, Picardia, Pep Poblet i jo mateix, a Balaguer per realitzar el recorregut de la marxa de BTT "Ermitanyos", que transcórre per les ermites de la mare de déu de Cèrvoles, al damunt d'Os de Balaguer; el monestir d'Avellanos, a mig camí entre Balaguer i Àger; l'ermita de Montalegre, al damunt de Vilanova de la Sal; i l'ermita de st. Jordi al damunt mateix de Camarasa. Ens vam baixar el track de la cursa d'aquest any, però degut a la boira i a la manca de temps ens vam deixar l'última ermita per a una propera excurssió.
El recorregut total realitzat va ser de 70 km i 1650 m de desnivell + amb un temps total de 7 hores, aproximadament. Vam començar el dia amb una boira força tancada però amb bona visibilitat, això sí la transpiració de les jaquetes que portàvem deixava molt a dir, vam acabar xops de dalt a baix.

Picardia al senderó de castelló de Farfanya

tardor al barranc de Vila-seca

ermita de Cèrvoles

camí a Castelló de Farfanya
Després d'un tram de falsa pujada i un senderó molt planet abans d'arribar a Castelló de Farfanya, vam encarar ja la pujada per pista excel.lent fins a l'ermita de Cèrvoles, amb l'estòmac preparat per l'entrepà que duiem a la motxila. D'aquí continuàvem fins a Os de Balaguer pel barranc de Vila-seca rodejant el Tossal de la Barraca i el Cogulló (916 m), un dels punts més alts de tot el circuit. D'Os de Balaguer continuàvem per pista asfaltada primer i senderó més tard fins al monestir d'Avellanes, on hi trobem un centre de BTT. D'aquí continuàvem per un alzinar maquíssim en pujada fins arribar a la carretera que ens duria en pocs metres a Vilanova de la Sal, on vam aprofitar per omplir les motxiles i des d'on ja s'entreveu l'altiva ermita de Montalegre, que queda a prendre pel ... De Vilanova de la Sal sortim per pista molt bona fins que trobem el senderó que en 2,5 km ens durà fins al collada de Llorenç, per encarar ja la pujada final per pista boníssima fins a l'ermita de Montalegre, des d'on es gaudeix d'una vista d'ocell dels massissos del Montsec, el Montroig, serra Carbonera i tossal de st Cristòfol. Esplèndit !!

Monestir de les Avellanes

pujada a l'ermita de Montalegre, que treu el cap a dalt a l'esquerra

vista d'ocell des de Montalegre

senderó cap a st Llorenç de Montgai

Tornem avall per la mateixa pista de pujada fins a un camí de carro que uns metres més envant es converteix en el millor senderó del dia, gairebé fins arribar a la carretera de st Llorenç de Montgai i Camarasa. Aquest cop però deixem l'ermita de st Jordi per a una millor ocasió. El temps s'està refredant i la boira cada cop està més tancada, així que decidim continuar fins a Balaguer, fins on encara haurem de fer una dotzena de km que semblen no acabar-se mai.

arribant al pantà de st Llorenç de Montgai

cingleres de l'Os a st Llorenç de Montgai
A Balaguer aprofitem per menjar alguna cosa, ja que el bar de Vilanova de la Sal estava tancat. També aprofitarem per refer-nos del fred i la roba mullada per l'humitat.
Esperem tonar-hi amb sol i més caloreta.

per veure més fotografies clica FOTOS PEP i FOTOS PICARDIA

salut
pep

1 comentari:

  1. Nanus, quina ruteta tan maca, em sembla que la col·loco a la llista de "futures", salutacions

    alfons(alnat)

    ResponElimina