Pàgines

31 d’ag. 2008

Breithorn - 4165 m


Breithorn 4165 m

Aprofitant l'estada d'una setmana pel sud dels alps Suïssos, concretament a la zona del Valais, vam esgarrapar un matí a Zermatt per intentar l'ascenció al cim del Breithorn, un pic arrodonit que amb els seus 4165 m es converteix en un dels miradors més privilegiats de tots els massisos alpins, assaborint entre altres vistes les del Cerví o Matterhorn i el massís del Mont Rosa (segon en alçada de tots els alps), amb les puntes Dufürsptze (4634 m), Liskam (4527 m), Polux (4092 m) i Castor (4223 m). A l'altre costat de la vall, altius i solitàris trobem el Zinalrothorn, Weishorn, Dent Blanche i els Obelgabelhorns, tots ells superant també els 4000 m d'alçada. A la vall de Saas Fee es podem entreveure els pics Allallinhorn (4027 m), Rimpfischhorn (4199 m) i Strahlhorn (4190 m) formant l'impressionant coll di Jazzi a 3800 m d'alçada i des d'on neix el glaciar Findel.
Weisshorn
enfilant l'última pala gelada
Matterhorn des del telecabina
El dia va ser esplèndit, gairebé ni un núbol que ens fes la guitza, però la nota negativa va ser que no vam poder llogar crampons per tothom, i ens vam haver de conformar amb els 4135 m que vam assolir.

cables del telecabina amb els Obelgabelhorn al fons
L'accessibilitat d'aquesta talaïa ve donada per l'impressionant pujada que es realitza amb telefèric, més en concret el del Matterhorn Paradise, arribant als 3820 m, i convertint-se en el més alt d'Europa. Així doncs el desnivell a superar no és excessiu però l'alçada es comença a notar. Quan se surt del telefèric s'arriba a les pistes d'esquí, i continuant per l'esquerra ja tenim la traça feta fins dalt al cim. Només ens resta encordar-nos i anar fent xino-xano sense despertar el mal d'alçada.
Us deixo amb algunes fotos.
Matterhorn entre boires
Glaciar Theodul
Liskamm 4527 m
punt culminant 4135 m
dreta: Mont Rosa
esquerra: Saas Fee
centre: refugi Gandegg i coll di Jazzi
Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada