Pàgines

19 de des. 2006

via "Reserva" al pic del Martell

Diumenge 10 de desembre vam anar amb l'Ester Sabadell i el Ferran a fer la bonica via "la Reserva" al pic del Martell (100 m, V+) situat al parc natural del Garraf.
Ens vam aixecar no massa d'hora doncs el fred ja comença a ser una mica intens a aquestes alçades d'any (ja tocava !). Sortim de Barcelona en direcció a Castelldefels. Un cop arribats a la rotonda que enllaça amb la nacional cap a Sitges agafem direcció "Parc Natural del Garraf". La carretera fa uns quants revolts per superar el bon desnivell que hi ha entre el mar i el coll on hi ha un aparcament pels cotxes. D'aqui agafem un senderó ben marcat en direcció al coll que tenim a la dreta de l'aparcament. Abans d'arribar al coll cal que ens desviem lleugerament a la dreta per anar a trobar la canal ampla que després d'una forta baixada ens durà fins al peu de les nombroses vies que es troben en aquest racó de paret.
El primer llarg l'hem hagut de fer per la dreta del recorregut original (hi havia gent que se'ns havia adelantat). Presenta una mica més de dificultat, tot i així no supera el V+. El segon llarg, també de 30m, té algun pas tècnic arribant ja a la segona reunió, però les preses són bones. Tot i així cal estar una mica en forma de braços. El tercer llarg, d'uns 25m, també presenta la dificultat 2 m per sota de la tercera reunió, tot i que la presa que ens ajudarà a superar-lo és bonissima (quan la trobem...). A partir d'aqui i fins al final de la via, el grau no supera el IV+ i està molt ben equipat, tot i que es pot posar algun friend.
La vista que hi ha de la costa litoral barcelonina és magnifica, i en podrem gaudir durant tota l'ascenció. Molt recomanable.

Salut!!
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada