Pàgines

18 de des. 2006

Vall del Glorieta

Diumenge 17/12/2006.
Ens trobem amb el Bruno, la Victòria, l'Adolf, l'Eva, la Sònia i la Tura a Alcover. Després d'una aventura cafeteriana al bar Colomí, amb el seu plat predilecte "escopinyes al brandy", ens dirigim cap a l'ermita del Remei, punt de partida i arribada de l'excursió.
Agafem el cami que surt de l'ermita en direcció Montral. El seguim sempre per les marques grogues i blaves que anem trobant pel cami. Deixem el primer encreuament a l'esquerra que ens duria al mas de Forès, mas de Montrabà, masos de Vilella i l'Albiol, per continuar el cami que segueix a mà dreta. Creuem el riu Glorieta per primer cop. Seguim amunt fins arribar en poc menys d'una hora al niu de l'àliga, indret emblemàtic d'aquesta vall.
D'aqui agafarem el senderó que tira amunt pel costat d'una antic molí que a principis de segle feia de central elèctrica. Per senderó en forta pujada aribem a les fonts del Glorieta en 30 minuts més. Val la pena fer un tomb per les tolles que alimenten el riu, una mica més avall del seu naixement.


Arribats a aquest punt podem pujar fins a Montral pel senderó que resegueix les parets per l'esquerra, el que suposaria un afegit horàri d'una hora i mitja més entre pujar i baixar, o seguir l'itinerari circular pel què haurem d'anar a trobar el senderó marcat amb uns triangles grocs que ens portarà a la pista de l'Albiol. Hem de creuar el petit corriol d'aigua que alimenta les tolles. Seguim per bosc de roure, pi roig, pi blanc i alzina en lleuger ascens i en direcció S fins arribar a una pista més ampla.
Deixarem un mas a l'esquerra i una mica més envant agafarem un senderó, una mica esborrat marcat amb fites i ratlles verdes, que s'endinsa al bosc i que agafa direcció SE fins arribar a l'ermita de les Virtuts. Bonica panoràmica de la vall del Glorieta i des de la qual podem divisar a l'horitzó la serra del Montagut i el Montmell, fent frontera amb el Baix Penedès.
De l'ermita seguirem pel senderó fins arribar a un encreuament una mica més envant. Agafarem cap a l'esquerra ja en forta baixada. En el primer encreuament girarem a l'esquerra altre cop. En el segon encreuament seguirem cap a la dreta fins arribar a una pista més ampla. Girem altre cop cap a l'esquerra avall. Passem per devant del mas de Monravà, mas mig fortificat i amb església pròpia amb un nivell de conservació excelent.

Seguim la pista que passa per sota un pont fins a trobar un arncreuament. Agafem cap a l'esquerra i uns metres més envant a la dreta ja fins a l'ermita, on podem aprofitar per menjar un gustós porc senglar.

Temps de l'excursió 4 hores aproximadament.

Salut !!
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada