Pàgines

22 de set. 2022

PUIG DE RANDA - 540 m

Passo uns dies a Mallorca i aprofito per fer alguna excursió i estirar les cames. Començo per retornar al massís de Randa, on trobem el santuari de Cura, aquest cop acompanyat de l'Edu. Sortim del santuari en direcció E cap a les antenes per la carretera, i anem a buscar el senderó que, marcat com a GR, ens durà pel camí vell de Randa a Llucmajor. En poc menys de mitja hora arribem a l'ermita de St Honorat, on actualment s'hi allotgen uns quants monjos i que compta amb una zona ajardinada molt bonica. Les vistes cap a l'E de l'illa són infinites. Continuem encara pel camí vell, ara en direcció a Randa, agafant algun tram de carretera, fins que trobem el camí de les Pedreres a mà dreta. 
Anem pujant, ara sí, i agafem un corriol que ens durà de pet al camí de la cova de Ramon Llull, que és tancada al públic per una valla. Si aquesta muntanya és coneguda és gràcies, sobretot, a aquest filòsof i pensador del s.XIII nascut a Palma. El seu llegat bibliogràfic va ser el primer en ser escrit en llengua catalana. Llull va crear Ars, una corrent filosòfica que integrava religió, filosofia, ciència i moral que havia de demostrar la superioritat del cristianisme per damunt de les altres religions. Va ser en aquesta muntanya de Randa on Llull va rebre la il.luminació divina i es retirà a meditar durant 4 mesos a la cova que porta el seu nom.
Acabada la visita a la cova tirem senderó amunt fins al punt de sortida. Acabem la caminada amb una visita al santuari i a gaudir de les vistes inmenses dels 4 punts cardinals que ofereix el paratge.

St Honorat
     
santuari de Cura
 


Camí vell de Randa
  
Cova de Ramon Llull











Powered by Wikiloc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada