Pàgines

20 de des. 2021

SALT DE LA MINYONA I ST LLORENÇ DEL MUNT

Aquest any anem a posar el pessebre amb la gent de l'AEM al costat del monestir/castell de St Llorenç del Munt, al costat de St Julià de Vilatorta.

 Comencem l'excursió a Collsarbocet, en un revolt de la carretera on podem deixar bé el vehicle. Comencem a caminar per un senderó que desemboca a una pista que recorre la base de l'impressionant paret on trobarem, més endevant, el salt de la Minyona. Primer, però, gaudirem d'unes vistes excel.lents del Montseny, Collsacabra, Guilleries i Savassona des d'un dels ramals aèris al qual ens porta el senderó. Cal anar amb compte de no perdre's per aquests vorals, ja que hi ha rastre per arreu.
Al cap d'una mitja hora arribem a la part alta de la carena dels Munts. Enganxem el GR-2 i arribem al salt de la Minyona. Un indret exquisit! Continuem pel GR-2 en direcció al turó de la Mina i el puig dels Jueus, cosits unes quantes línies elèctriques d'alt voltatge (quin desastre, mare meva...). Ens perdem la pujada a aquest puig, que des de lluny s'alvira com un ganivet. Continuem pel GR fins arribar al monestir/castell de St Llorenç del Munt, des d'on diuen que Jacint Verdaguer, fill de Folgueroles, va escriure bona part dels versos de la seva coneguda obra "Canigó". Des d'aquest punt s'alvira tot el pirineu català, des del Montsec, el Pedraforca, Cadí, Tossa d'Alp, Cerdanya i Canigó. Majestuós de debò! El monestir és privat, així que deixem la visita per una altra ocasió més adient. 
 Continuem pel GR-2 fins a una pista. Aquí continuem pel senderó que pren direcció al serrat del Vent i coll de Portell. Ara ja començarem a devallar la muntanya, però abans farem una marrada per observar la balma de l'Espluga nova, un indret on encara es poden veure els forats de les bigues que donaven pas a un tancat impressionant de bestiar. Haurem d'estar alerta al track per no perdre el fil. Seguim devallant pel senderó fins a la pista de la granja de la Pineda, i uns metres més endevant al conjunt de cases i ermita de St Feliu de les Planeses, un indret bucòlic.
Només ens resta continuar la pista que ens durà de dret on hem deixat el vehicle. Sortida molt agradable i recomanable per les vistes gairebé infinites que ens mostra una part de les serres de l'Espai Natural de les Guilleries i Bosc de Savassona, d'on va sortir el bo d'en Serrallonga...









Powered by Wikiloc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada