Pàgines

29 de des. 2021

PUIG DE LA CABRAFIGA (614 m) I MIRADOR DE LA CARABASSA

Fa una bona temperatura per veure la sortida de sol des d'un punt elevat amb bones vistes, així que comencem a caminar fosc i negre a Pratdip. Agafem el senderó que mena cap al portell dels Grauets i el pas del Gos. Ja em deixat el frontal i comencem a notar la pujada de temperatura. Arribem al portell on trobem l'indicador de la cova dels Grauets. La deixem per a una nova ocasió i continuem cap al pas del Gos, un estret de roca que ens portarà a la carena cimera, on resseguint el senderó de vegetació baixa i roca fem cap al cim del puig de la Cabrafiga. Busquem un bon indret per descansar i refugiar-nos del vent i quedem embadalits amb la sortida de sol per damunt el mar i la costa tarragonina. Gaudim de les excel.lents vistes cap a TOT ARREU... muntanyes de Prades, Montsant, Colldejou, Llaberia, Vandellòs i els Ports.

Continuem el senderó per la carena en direcció E i devallem cap a les canals del Dip per arribar al coll de la Llena, passant per la font de les Benes. Del coll seguim pel camí asfaltat de Pratdip a Colldejou fins a trobar un caminal encimentat que arrenca a l'esquerra cap al mirador de la Carabassa, on arribarem uns minuts més tard, després d'arribar a un pal indicador i deixar un PR que baixa pel bosc. Arribem al mirador amb bones vistes cap a la costa de Tarragona i la serra de Plana Serena i la Muntanya Blanca, també dels punts més elevats de la serra de Llaberia: Mont Redón, Cavall Bernat i punta de Fornells.
Tornem al pal indicador i agafem direcció al pla dels Marinons, des d'on agafarem el senderó en baixada (marques blanques i grogues de PR) que devalla de la carena de la Seda. D'aquí a Pratdip tenim mitja hora en baixada pel mas del Colomer. Una bona matinal per començar bé la jornada!







Powered by Wikiloc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada