Pàgines

18 de jul. 2016

PIC D'ENGORGS I TOSSETA DE L'ESQUELLA

arribant a la portella de Meranges,
al fons el Roc Colom
Quedem a Meranges amb la gent de l'AEM. La intenció és pujar els pics d'Engorgs i fer una circular per la Tossa de l'Esquella i els estanys Llarg i de la Portella. Comencem  a caminar des de l'esplanada que hi ha a l'entrada de la vall del riu Duran (Camp Llong). Seguirem sempre les senyals que ens porten al refugi Joaquim Folch i Girona, on arribarem en una hora de pujada força suau, tret de l'últim tram en que s'empina de valent.
plans de Camp Llong
Fa un dia esplèndid i les vistes cada cop, a mesura que guanyem alçada, són més meloses i digestibles. Som als peus del Puigpedrós (2.915 m), al bell mig de la coma d'Engorgs. Fem una aturada per menjar al refugi i continuem amunt, cap a la portella de Meranges, que sense arribar-hi ens portarà a carenejar fins al cim del Pic d'Engorgs (2.818 m). Vistes espectaculars de la vessant S del pirineu d'Andorra, que tenim a tocar, i de bona part de la Cerdanya. 
Refugi Joaquim Folch i Girona
El Roc Colom ens vigila cautelós, no sigui cas que li fem alguna de les pedres que esmolen aquest cim punxegut. Continuem la carena baixant primer i ascendint el segon cim d'Engorgs (2.832 m), on gairebé no ens aturem. La calor es veu obviada per uns núvols de color gris fosc que comencen a fer l'ullet pel N, així que ens afanyem per tornar a perdre alçada i remuntar fàcilment a la Tosseta de l'Esquella (2.861 m), des d'on encara tenir una vista més extensa. 
Rododendres al mig del camí
Fem una nova aturada per gaudir del paisatge i intentar reconèixer alguns dels cims que ens envolten, alguns més fàcilment identificables que altres. Cap al S podem veure el Cadí i l'aresta del Pedraforca, així com la omnipotent Tossa d'Alp (2.536 m) sempre vigilant. Comencem la baixada per un terreny pedregós fins aconseguir el collet de St Vicenç, que, a l'esquerra per terreny fàcil, ens portarà a l'estany Llarg. D'aquí tornem de nou al refugi Joaquim Folch i Girona.
Per acabar d'arrodonir la sortida baixem del refugi per la part esquerra de la vall del Duran, per un senderó molt ben traçat que recórrer grans quantitats de rododendres florits, enrosant el paisatge amb una bellesa feréstega, propi d'aquesta part del Pirineu, poc coneguda. Arribem als plans de Camp Llong sobre les 15:30h, just per poder gaudir d'un bon dinar i una baixada tranquila fins a casa.
Gent de l'AEM, sempre un plaer anar al vostre costat i seguir les vostres traces. Mil Gràcies!!!

Pic d'engorgs
baixant cap a l'estany Llarg

cim de la Tosseta de l'Esquella


Powered by Wikiloc

salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada