Pàgines

7 de jul. 2015

TOMB DE LA CABRAFIGA

Puig de la Cabrafiga (612 m)
Dissabte, enmig de l'onada de calor que estem patint, vam anar fins a Pratdip. La idea era pujar al Montredon i el Cavall Bernat de Llaberia però el nom de Cabrafiga i la seva esvelta figura mentre anàvem cap a Pratdip ens va captivar. Així que canviàvem de ruta mentre miràvem el mapa que hi ha a l'entrada del poble. La ruta està ben marcada amb ratlles blaves i grogues, així que només hem de seguir-les si no ens volem perdre.
Nosaltres vam realitzar aquesta volta en el sentit contrari de les agulles del rellotge. Sortíem del poble i ens endinsavem al barranc de la Dòvia seguint les indicacions cap al coll del Marquès i el Puig de la Cabrafiga. Aquest tram de senderó està ben deixat i haurem d'anar sortejant els esbarzers i la malura que es va menjant el camí. Arribem a un indicador petit de fusta que ens indica "Dips" (que segons la mitologia de la zona eren uns gossos llop negres i endemoniats que van escollir les muntanyes de la serra per habitar-les. Les seves sortides nocturnes eren el què més preocupava als pratdipencs, ja que es trobaven els ramats amb moltes víctimes amb la marca dels ullals i amb la sang completament xuclada).
Castellet de les Mugues
Seguirem el senderó que va voltejant el barranc fins a sortir a la carretera, on trobem un nou indicador a l'altre costat de l'asfalt. Seguirem en direcció al puig de la Cabrafiga, ara ja en pujada però amb unes vistes cada cop més generoses dels voltants del poble. 
La calor comença a ser sufocant però de tant en tant córre una mica d'aire per agafar alè. El senderó en aquesta part està molt millor tot i que les rascades per matolls a les cames són insalvables. Arribem a un nou indicador. Pugem al mirador del Castellet de les Mugues, una antiga talaia des d'on es pot observar i controlar tota la vessant SE entre Mont-roig del Camp i les muntanyes de Llaberia. Després de fer un beure continuem per terreny gens ombrívol fins que les marques ens porten al cim del puig de la Cabrafiga, Enmig d'una calor sufocant gaudim d'unes vistes esplèndides de les comarques del Baix Camp, el Tarragonès i l'Alt Camp, albirant totes les serres que voregen el camp de Tarragona, des del Montmell i el Montagut fins al Mont Caro a les Terres de L'Ebre, passant per les muntanyes de Prades, el Montsant, la mola de Colldejou, Llaberia i les muntanyes de Vandellòs.
Resseguim les marques en direcció a Pratdip on arribem en poc més de 45 minuts per una baixada força pronunciada al principi, i acabant per un senderó ombrívol fins al poble.


Serra de Güena i muntanyes de Vandellòs


Llaberia, Colldejou i Montsant des de
la Cabrafiga
Baixant cap a Pratidp


Salut
pep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada